Halle zet spannende Dutch Sidecar en Quad Masters verder op 3 april


Damon Teerink - 31 maart, 2022 FOTO - Freddie Driezes

Na de enerverende eerste wedstrijd van de Dutch Sidecar en Quad Masters in St. Isidorushoeve, is het aankomende zondag tijd voor de tweede wedstrijd van het kampioenschap op het circuit van Halle. Na de eerste wedstrijd voeren Bax/ Cermak en Rick Haverdil de competities aan.

De eerste wedstrijd van de zijspannen was er gelijk één waarin heel veel gebeurde. De combinatie Hermans/Janssens wisten op sterke wijze de eerste manche te winnen maar waren tijdens de manche ergens te ver gesprongen waarbij Hermans een breuk in zijn duim heeft opgelopen. Hij ging nog wel van start in de tweede manche maar helaas moest hij vanwege een mechanisch probleem vroegtijdig de wedstrijd verlaten en is in de week na de wedstrijd gelijk aan zijn duim geopereerd waardoor hij de wedstrijd in Halle zal moeten missen. Ook Daniel Willemsen raakte tijdens de eerste manche geblesseerd waarbij de tienvoudig wereldkampioen zijn scheen en kuitbeen brak. Hierbij ziet Willemsen zijn kansen op een elfde nationale titel in rook op gaan!

Twee combinaties die wel heel goed scoorden waren die van Bax/Cermak en Veldman/Janssens. Bax pakte de eindzege met een 3-1 in de manches en Veldman werd met een 2-2 in de manches tweede. Ook Veldman kwam niet geheel ongeschonden uit de strijd want hij brak namelijk in de eerste manche zijn kuitbeen maar verbeet de pijn in de tweede manche en staat op slechts 1 punt van Bax tweede in de tussenstand.

Fotografie: Freddie Driezes

 

De combinatie Keuben/Rietman wist in St. Isidorushoeve haar eerste podiumplaats te behalen in een wedstrijd om een Dutch Sidecar Masters wedstrijd waardoor het voor hun een onvergetelijke dag was. Na de eerste wedstrijd staan van Werven/van den Bogaart en Wijers/van der Putten op een vierde en vijfde plaats.

Bij de quads ging de zege naar Rick Haverdil met een 1-2 in de manches. Ricardo Phoelich won de tweede manche nadat hij in de eerste manche niet verder was gekomen dan een zesde plaats. Hiermee werd de EX Nederlands kampioen tweede in het dagklassement. Meervoudig Europees kampioen, Kevin Saar, bezet voor aanvang van de wedstrijd in Halle de derde plaats.

Naast de Dutch Sidecar en Quad Masters rijden ook het NK Zijspannen en het NK Quads in Halle een wedstrijd om de punten.