Baansportseizoen 2022 in volle voorbereiding


KNMV - 22 maart, 2022

Mede vanwege de coronaperikelen heeft de baansportcompetitie de afgelopen twee jaar stilgelegen. Gelukkig zijn vrijwel alle beperkende maatregelen inmiddels buiten werking gesteld waardoor we in 2022 weer van start kunnen.

De baansportorganisatoren zijn achter de schermen volop bezig met het voorbereiden van hun wedstrijd(en) van dit jaar. Met vol vertrouwen en hun organisatietalent mogen we dit jaar vast en zeker uitkijken naar mooie en spannende wedstrijden. Daar wil je als baansporter en/of als publiek natuurlijk bij zijn en absoluut niet van missen!

Helmkeuring
Om aan KNMV-wedstrijden deel te mogen nemen is een goedgekeurde helm (met KNMV-helmsticker) verplicht. Nieuwe helmen kunnen vooraf aan een wedstrijd ter keuring worden aangeboden bij onze technische official(s). Voor 2022 geldt er een coulanceregel wat betreft helmen die in 2021 helmsticker hebben. Deze helmen worden ook dit jaar toegestaan tijdens evenementen, mits de helmen dit jaar opnieuw ter keuring worden aangeboden en voorzien wordt van een helmsticker van 2022. Oudere helmen (helmsticker 2020 of ouder) worden niet goedgekeurd omdat deze de veiligheid van de sporter niet ten goede komt.

Update Baansportkalender
We hebben de baansportkalender geüpdatet. Er is een kleine wijziging gedaan in de klassenindeling voor de wedstrijd in Staphorst in het weekend van 19 & 20-08 en er is een extra klasse toegevoegd aan de wedstrijd die op zaterdag 27-08 in Eenrum wordt georganiseerd. De wijzigingen zijn in het geel aangegeven op de kalender die je hier kunt vinden.