Steeman vijfde en derde in WorldSSP300 Misano (Italië)


Martijn Spliethof - 10 juni, 2022 FOTO - Glenn van Straalen (Facebook)

De vierde ronde voor het WK Superbike, Supersport en Supersport 300 was de Pirelli Emilia-Romagna Round op het circuit van het Italiaanse Misano. Michael van der Mark ontbrak in de WorldSBK vanwege een beenblessure. 

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl
Waar te volgen op TV

WorldSSP

Race 1:
Dominique Aegerter heeft de eerste race gewonnen. In een geweldige race kwam Lorenzo Baldassarri als eerste over de finish, maar hij had in de laatste ronde de track limits overschreden. Aegerter werd de winnaar, voor Baldassarri en Nicolò Bulega. Glenn van Straalen en Jeffrey Buis vielen uit. Sander Kroeze kwam als enige Nederlander over de finish en werd twintigste.

Race 2:
Dominique Aegerter heeft zondagmiddag ook de tweede race in Misano gewonnen. De Zwitser was wederom in gevecht met Lorenzo Baldassarri en wist de Italiaan ditmaal voor te blijven, Nicolò Bulega werd derde. Aegerter en het Nederlandse Ten Kate Racing hebben nu zeven races op rij gewonnen. Glenn van Straalen was de beste Nederlander op de negentiende plaats, Sander Kroeze kwam als 25e over de finish en Jeffrey Buis werd 27e.

Kwalificatie:
Dominique Aegerter vertrekt dit weekend vanaf de pole. De in Nederlandse dienst rijdende Zwitser was tijdens de kwalificatie het snelst, voor Nicolo Bulega en Lorenzo Baldassarri. Glenn van Straalen was met de twaalfde rondetijd de best geklasseerde Nederlander. Jeffrey Buis bezorgde zichzelf een eenendertigste startplaats, terwijl Sander Kroeze de tweeëndertigste rondetijd op de klok wist te zetten.

WorldSSP300

Race 1:
Matteo Vannucci heeft de eerste race van de Pirelli Emilia-Romagna Round op zijn naam geschreven. De jonge Italiaan passeerde na vijftien ronden als winnaar de finish, voor de Spanjaard Alvaro Diaz en de Fransman Samuel Di Sora. Victor Steeman wist ondanks twee long lap penalties als vijfde de finish te passeren en daarmee de schade beperkt te houden als het gaat om de strijd voor het kampioenschap. Ook Ruben Bijman kreeg een long lap penalty, hij finishte als tiende.

Race 2:
Álvaro Díaz heeft zondagmiddag de tweede race gewonnen. De Spanjaard sloeg op het juiste moment toe en won met een kleine marge, voor MTM Kawasaki coureurs Yuta Okaya en de Nederlander Victor Steeman. Ruben Bijman werd als negende afgevlagd.

Kwalificatie:
Matteo Vannucci heeft de pole voor zich opgeëist. De jonge Italiaan was tijdens de kwalificatie het snelst, voor Nederlander Victor Steeman en de Spanjaard Inigo Iglesias. Ruben Bijman plaatste zich als zestiende voor de twee dit weekend te verrijden races.