Selectiecriteria WK Jeugd Motocross Finland 2022


KNMV - 02 juni, 2022

Het WK Jeugd Motocross zal dit jaar plaatsvinden op 26 augustus op circuit Lavanko in Vantaa (Finland). Een ultieme locatie om de competitie tussen de beste jeugdrijders ter wereld weer op te pakken.

Update 02-06-2022 – De wedstrijddatum voor de 65cc- en 85cc-klassen verschuift van 26 juni naar 3 juli. De datum voor bekendmaking verschuift dan van 28 juni naar 5 juli.

Ook vanuit Nederland zullen we de beste jeugdrijders selecteren om TeamNL te vertegenwoordigen in Finland. Nu de EMX-series weer draaien in 2022 maken we gebruik van die competities om tot een goede selectie te komen. Per klasse zijn hiervoor de volgende selectiecriteria opgesteld:

65cc- en 85cc-klassen

  • Rijders moeten zich in de top drie van EK-zone eindstand bevinden, gemeten tot en met de wedstrijd van 26 juni om geselecteerd te kunnen worden voor het WK jeugd;
  • Er worden maximaal twee rijders per klasse geselecteerd;
  • Indien er geen enkele rijder in de top drie eindigt, dient de EK-finale in Loket als backup om de snelste Nederlandse rijder alsnog te kunnen selecteren. De minimale prestatiedrempel is dan top acht en er kan één rijder geselecteerd worden.

125cc-klasse

  • Rijders moeten zich in de top acht van de eindstand EMX 125 bevinden, gemeten tot en met de wedstrijd van 12 juni om geselecteerd te kunnen worden voor het WK jeugd;
  • Er worden maximaal twee rijders geselecteerd.

De KNMV behoudt de mogelijkheid om in uitzonderlijke gevallen deelname toe te kennen middels een wildcard.

Rijders en teams in de 65- en 85cc-klassen krijgen uiterlijk 5 juli bericht over deelname. Rijders en teams in de 125cc-klasse krijgen uiterlijk 14 juni bericht over deelname.