Bo Bendsneyder vijfde in Moto2 bij Motul TT Assen


Martijn Spliethof - 25 juni, 2022 FOTO - Bo Bendsneyder (Facebook)

De elfde ronde voor het Wereldkampioenschap MotoGP was op TT Circuit Assen. Ook de Northern Talent Cup kwam in actie.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl

Moto2

Race:
Augusto Fernández heeft zondagmiddag de race gewonnen. Na een geweldige strijd in de kopgroep behaalde de Spanjaard zijn tweede zege op rij, voor Ai Ogura en Jake Dixon. Bo Bendsneyder reed een sterke race en deed mee voor het podium, uiteindelijk finishte de Nederlander als vijfde. Zonta van den Goorbergh werd achttiende.

Kwalificatie:
Jake Dixon heeft zaterdagmiddag pole position behaald. De Brit bewaarde zijn snelste ronde voor het allerlaatste moment en deed dat voor teamgenoot Albert Arenas en landgenoot Sam Lowes. Bo Bendsneyder kwalificeerde zich als achtste voor zijn thuisrace. Zonta van den Goorbergh vertrekt vanaf de 21e startplaats.

Northern Talent Cup

Race 1:
Rossi Moor heeft zaterdag de eerste race in Assen geworden. Jurrien van Crugten maakte ook deel uit van de grote kopgroep en kwam als vierde over de finish, maar werd één positie teruggezet vanwege track limits in de laatste ronde. Rio Olofsen werd vijftiende en Delano Greven kwam als zeventiende over de finish. Loris Veneman ging in de tweede ronde in leidende positie onderuit.

Race 2:
De tweede race is zondagmiddag gewonnen door Dustin Schneider. De jonge Duitser passeerde na vijftien ronden als winnaar de finish, voor het Hongaarse duo Tibor Varga en Martin Vince. Loris Veneman werd op de vijfde plaats de best geklasseerde Nederlander. Jurrien van Crugten passeerde vlak achter Veneman als zesde de finish terwijl Rio Olofsen en Delano Greven als vijftiende en zestiende werden afgevlagd.

Kwalificatie:
Jurrien van Crugten heeft zich vrijdagmiddag verzekerd van de pole. De jonge Nederlander was het snelst tijdens de kwalificatie, voor landgenoot Loris Veneman en de Duitser Dustin Schneider.