Bo Bendsneyder zestiende in Moto2, Veijer tweede in RBRC Sachsenring (Duitsland)


Martijn Spliethof - 17 juni, 2022 FOTO - Bo Bendsneyder (Facebook)

Op de Sachsenring was de tiende MotoGP ronde van het seizoen, de Liqui Moly Motorrad Grand Prix Deutschland.

Naast de MotoGP, Moto2 en Moto3 kwamen op het Duitse circuit ook de Red Bull MotoGP Rookies Cup en de Northern Talent Cup in actie.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl
Waar te volgen op TV

Moto2

Race:
De Spanjaard Augusto Fernández heeft de race met ruime voorsprong op zijn naam geschreven. Na een spannende strijd eindigde zijn teamgenoot Pedro Acosta als tweede en Sam Lowes als derde. Bo Bendsneyder werd als zestiende en Zonta van den Goorbergh als achttiende afgevlagd.

Kwalificatie:
Sam Lowes heeft zaterdagmiddag de pole position behaald. De Brit was in Q2 het snelst, voor de Spanjaarden Albert Arenas en Augusto Fernández. Bo Bendsneyder kwalificeerde zich als achttiende, Zonta van den Goorbergh als vierentwintigste.

Red Bull MotoGP Rookies Cup

Race 1:
De eerste RBRC race van het weekend is zaterdag gewonnen door José Rueda, voor de Australiër Harrison Voight en de Italiaan Luca Linetta. Collin Veijer reed een sterke wedstrijd, hij kwam als vierde over de streep.

Race 2:
De tweede race is zondagmiddag gewonnen door Angel Piqueras. De Spanjaard kwam na een spannende race als winnaar over de finish, voor de opnieuw sterk rijdende Nederlander Collin Veijer en de Italiaan Filippo Farioli. Veijer staat in de tussenstand op de tweede plaats, met 1o punten achterstand op leider José Rueda.

Kwalificatie:
De Spanjaard José Rueda vertrekt in de twee races van het weekend vanaf de pole. Hij was de snelste in de kwalificatie, voor de Italiaan Filippo Farioli en de Brit Eddie O’Shea. Nederlander Collin Veijer noteerde de elfde rondetijd.

Northern Talent Cup

Race 1:
Rossi Moor is zaterdagmiddag als winnaar afgevlagd tijdens de eerste Northern Talent Cup race. Loris Veneman werd op de zesde plaatst de best geklasseerde Nederlander, net voor Jurrien van Crugten die zevende werd. Rio Olofsen passeerde als negentiende de finish, terwijl Delano Greven in de voorlaatste ronde door mechanische problemen een vroegtijdig einde zag komen aan zijn race.

Race 2:
De tweede race van het weekend is zondagmiddag gewonnen door de Hongaar Kevin Farkas, voor Rossi Moor en Lenoxx Phommara. Jurrien van Crugten was de beste Nederlander, hij werd als vierde afgevlagd. Loris Veneman eindigde als tiende, Delano Greven als 19e en Rio Olofsen als 23e.

Kwalificatie:
Jurrien van Crugten heeft zich vrijdag verzekerd van de pole voor de twee dit weekend te verrijden races. De jonge Nederlander was tijdens de kwalificatie het snelst, voor Valentino Herrlich, Rossi Moor en landgenoot Loris Veneman. De achttiende rondetijd was voor Delano Greven, Rio Olofsen noteerde de drieëntwintigste rondetijd.