Nederlanders sterk in EMX85 en EMX65 Velke Uherce (Slowakije)


Martijn Spliethof - 30 juni, 2022 FOTO - Gyan Doensen (Facebook)

De zesde voorronde voor het Europees Kampioenschap Motocross in de Noord-West zone was in het Slowaakse Velke Uherce.

Uitslagen en totaalstanden bij FIM Europe

Race 1

EMX85:
Dex Kooiker heeft de eerste manche gewonnen, voor Gyan Doensen en Dean Gregoire. Jayson van Drunen werd netjes achtste. Dex van den Broek kwam als dertiende over de finish en Mike Visser werd eenentwintigste. Maxime Lucas en Jannes Vos kwamen op een vijfentwintigste en zesentwintigste plaats over de finish en Rizan Hartman legde beslag op een eenendertigste plaats.

EMX65:
Teunis Spijkerman reed een sterke wedstrijd en werd tweede, ook Hidde Hutten deed het goed met een vijfde plaats. Dion Brakke en Chento van Zoest werden vijftiende en zestiende. Liam Tuin eindigde met een 22ste plaats net buiten de punten en Kash van Hamond en Yuel Karnebeek werden 29e en 32e.

Race 2

EMX85:

Gyan Doensen heeft de titel in de EMX85 klasse zone Noord/West binnengehaald. Doensen wist in de laatste wedstrijd in het Slowaakse Velke Uherce de dagzege te pakken met een 2-1 in de manches en verzekerde zich hiermee van de titel. Naast Doensen reed ook Dex Kooiker een sterke wedstrijd en werd met een 1-2 in de manches tweede in het dagklassement. Freddie Bartlett werd derde, voor Jarne Bervoets en Jayson van Drunen. Dex van den Broek werd tiende, Dean Gregoire twaalfde. Ook waren er punten voor Mike Visser met een negentiende plaats. Jannes Vos kwam met een 22ste plaats dichtbij de punten en Rizan Hartman werd 24e.

EMX65:
Teunis Spijkerman is in de tweede manche op de vierde plaats geëindigd. Kash van Hamond werd twaalfde, Dion Brakke 14e en Hidde Hutten 15e. Chento van Zoest en Yuel Karnebeek werden 22e en 23e.

Kwalificaties

EMX85:
De kwalificatieheat van de EMX85 klasse is gewonnen door Gyan Doensen, voor Dean Gregoire en Dex Kooiker. Ook Jayson van Drunen (9) en Douwe van Mechgelen (10) eindigden in de top tien. Dex van den Broek finishte als 13e. Mike Visser, Rizan Hartman en Jannes Vos werden 21e, 30e en 31e.

EMX65:
In de kwalificatieheat in de EMX65 klasse kwam Teunis Spijkerman als vierde over de finish. Kash van Hamond werd negende, Hidde Hutten elfde en Yuel Karnebeek dertiende. Chento van Zoest, Dion Brakke en Liam Tuin werden 22e, 23e en 24e.