Nederlanders op podium in EMX85 en EMX65 Kaplice (Tsjechië)


Martijn Spliethof - 24 juni, 2022 FOTO - Gyan Doensen (website) / Eric Laurijssen

De vijfde wedstrijd voor het Europees Kampioenschap EMX85 en EMX65 in de Noord-West zone was in het Tsjechische Kaplice.

EMX85

In de EMX85 klasse wisten Gyan Doensen en Dean Gregoire de eerste twee plaatsen op het podium te bezetten. Doensen pakte de eindzege met een 3-1 in de manches voor Gregoire 1-3. Achter de twee Nederlanders was het Vitezslav Marek die derde werd. Naast Doensen eindigde ook Jayson van Drunen met een zevende plaats in de top tien.  Dex Kooiker en Dex van den Broek kwamen beiden in een manche niet tot scoren. Kooiker wist in de andere manche elfde te worden en van den Broek twaalfde. Van den Broek moest in de tweede manche met een remprobleem voortijdig de wedstrijd verlaten.

EMX65

In de EMX65 klasse werd Teunis Spijkerman in de eerste manche sterk tweede. Met een vierde plaats in de tweede manche miste hij nipt het podium en werd vierde. Chento van Zoest (11), Yuel Karnebeek (12) en Kenzo Jaspers (13) eindigden net buiten de top tien. Hidde Hutten werd elfde in de tweede manche maar kwam in de eerste manche helaas niet tot scoren. Kash van Hamond werd vijftiende in de eerste manche en Liam Gaasbeek pakte 1 punt met een twintigste plaats in de eerste manche.

Volledige uitslagen en totaalstanden bij FIM Europe