EK Mini Road Racing terug in Assen


Tom van Appeldoorn - 03 juni, 2022 FOTO - MotoGrafie / Mariska Grob

Na een paar jaar afwezigheid wegens de coronapandemie, is het EK Mini Road Racing terug op de kalender! Van 5 tot en met 7 augustus wordt het internationale evenement georganiseerd op het TT Junior Track in Assen.

Een kans voor Nederlands talent om een Europese titel in de wacht te slepen. Een uitgelezen kans zelfs, aangezien het TT Junior Track als thuisbaan gezien kan worden voor een groot deel van de rijders die onder meer uitkomen in de verschillende klassen binnen de FIM MiniGP Netherlands Series als ook het NK Junior Moto Racing op minibikes en minimotoren (Ohvale en Honda).

Hoewel in het verleden behaalde resultaten natuurlijk geen garantie voor de toekomst bieden, leverde het EK in 2019 (toen ook georganiseerd op het TT Junior Track) liefst twee Nederlandse kampioenen op. Tijdens die wedstrijden won Loris Veneman de Europese titel in de NSF100 Cup en Kiyano Veijer in de Junior B-klasse. Hoopvol zijn we dan ook dat we dit jaar vergelijkbare resultaten mogen zien!

In de onderstaande video, die gemaakt werd tijdens het EK in 2019, krijg je een beeld van de races die van 5 tot en met 7 augustus verreden zullen gaan worden.