Dutch TT van Assen 2022: zo volg je alle actie


Tom van Appeldoorn - 22 juni, 2022 FOTO - Lukasz Swiderek

Aankomend weekend staat de Dutch TT in Assen op de kalender. Wil je niets van alle actie missen? Hier volg je de trainingen, kwalificaties én races van de Dutch TT!

Assen is de laatste MotoGP-wedstrijd voor de zomerstop nu de ronde van Finland eind mei is afgezegd. De rijders zullen dan ook een extra groot feestje vieren als de zwart-witgeblokte vlag gezwaaid is. Maar ja, hoe krijg je daar iets van mee als je niet in Assen bent?

Televisie

Zoals gewoonlijk zendt Ziggo alle sessies van zowel Moto3, Moto2 als MotoGP integraal uit. Het commentaar bij de MotoGP zal dit weekend gedaan worden door onze eigen talentcoach Barry Veneman die bij vaste commentator Frank Weeink aanschuift achter de microfoon. Dit zendt Ziggo uit via kanaal 14, dat voor iedere Ziggo-klant gratis te bekijken is. Op vrijdag 24 juni begint de uitzending om 08:55 uur. Dan zijn de eerste vrije trainingen (FP1) van de Moto3, Moto2 en MotoGP te bekijken. Later in de middag, om 13:10 uur volgt dan vrije training 2 van alle klassen.

Op zaterdag begint de uitzending om 08:45 uur waar vanaf 09:00 uur de derde vrije trainingen te zien zijn. Om 12:35 begint de Moto3 met de kwalificaties. Een uur later, om 13:30uur  start de vierde vrije training van de MotoGP met aansluitend de kwalificaties. Om 15:10 uur is dan de Moto2 aan de beurt voor de kwalificaties.

Op zondag is Ziggo weer vanaf 08:45 in de lucht vanaf Assen. De NOS haakt om 10:45 ook aan met liveregistraties van de races. Het hele schema zie je hieronder:

Na het lezen van dit artikel toch in de stemming gekomen om live te gaan kijken in Assen? Er zijn nog steeds kaarten beschikbaar voor de vrijdag en zaterdag. Voor de zondag zijn deze in beperkte mate beschikbaar. Klik hier voor meer informatie.