Steeman wint Race 2 WorldSSP300, Van Straalen vijfde in Race 1 WorldSSP Most (Tsjechië)


Martijn Spliethof - 30 juli, 2022 FOTO - WorldSBK

De zesde ronde voor het Wereldkampioenschap Superbike, Supersport en Supersport 300 was op Autodrom Most in Tsjechië. Michael van der Mark herstelt nog van zijn beenblessure en ging niet van start in de Prosecco DOC Czech Round.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl
Waar te volgen op TV

WorldSSP

Race 1:
De eerste race, die gekenmerkt werd door een massale crash in de eerste bocht, is gewonnen door Lorenzo Baldassarri. De Italiaan was het snelst, voor Stefano Manzi en Steven Odendaal. Glenn van Straalen werd op de vijfde plaats de best geklasseerde Nederlander, terwijl de in Nederlandse dienst rijdende Dominique Aegerter in de eerste bocht betrokken was bij de massale crash en hierdoor niet aan de finish kwam. Jeffrey Buis eindigde als vijfentwintigste.

Race 2:
Lorenzo Baldassarri heeft ook de tweede World Supersport race gewonnen. De Italiaan was op het juiste moment voorbijgegaan aan landgenoot Nicolò Bulega waarna de rode vlag gezwaaid werd vanwege een incident. Dominique Aegerter mocht niet starten waardoor Baldassarri met twee overwinningen dit weekend maximaal is ingelopen. Voor Glenn van Straalen ging het al in de eerste bocht mis en hij moest door de grindbak. Van Straalen kwam nog knap terug naar de vijftiende positie en bezorgde het EAB Racing Team daarmee één WK punt. Jeffrey Buis werd als 21e geklasseerd.

Kwalificatie:
Lorenzo Baldassarri heeft pole position behaald. In een door een rode vlag onderbroken sessie was de Italiaan het snelst, voor landgenoten Federico Caricasulo en Nicolò Bulega. Glenn van Straalen kwalificeerde zich op een keurige zesde plaats.

WorldSSP300

Race 1:
Marc García heeft de eerste World Supersport 300 race gewonnen. De Spanjaard had ruim tien seconden voorsprong op Hugo de Cancellis en Álvaro Díaz die als tweede en derde finishten. De Nederlanders hadden gekozen voor regenbanden en het werd al gauw duidelijk dat dit niet de juiste keuze was. Victor Steeman scoorde één WK punt door als vijftiende te finishen en was de eerste coureur over de streep met regenbanden, Ruben Bijman werd negentiende.

Race 2:
Victor Steeman heeft de tweede race op zijn naam geschreven. De Nederlander was oppermachtig in een twee keer door een rode vlag en tot negen ronden ingekorte race. Achter Steeman eindigden Alvaro Diaz en Lennox Lehmann als tweede en derde. Ruben Bijman haalde de finish niet.

Kwalificatie:
Kevin Sabatucci heeft pole position gepakt. De Italiaan was ruim een seconde sneller dan de concurrentie en behaalde zijn eerste pole, voor Humberto Maier en Alex Millan. De Nederlanders noteerden in deze sessie een zestiende tijd voor Victor Steeman en een 25e tijd voor Ruben Bijman.

Northern Talent Cup

Race 1:
Rossi Moor heeft de eerste race op zijn naam geschreven. De Hongaar passeerde in de tot negen ronden ingekorte race als winnaar de finish, voor Kevin Farkas en Valentino Herrlich. Loris Veneman werd op de vierde plaats de best geklasseerde Nederlander. Van Crugten moest na een ijzersterk begin genoegen nemen met de negende plaats, Greven passeerde als negentiende de finish, Olofsen haalde de finish niet vanwege een crash.

Race 2:
Kevin Farkas heeft de tweede Northern Talent Cup race gewonnen. Het Hongaarse talent was het snelst voor Rossi Moor en Loris Veneman, die daarmee de best scorende Nederlander werd. Van Crugten finishte als zevende, Delano Greven werd als eenentwintigste afgevlagd.