Van Straalen crasht in WorldSSP races Donington Park (Engeland)


Martijn Spliethof - 15 juli, 2022 FOTO - Glenn van Straalen (Facebook) / RvM Motorsport Photography

De vijfde ronde voor het Wereldkampioenschap Superbike en Supersport was op het circuit van Donington Park in Engeland. Ook de sidecars kwamen in Engeland aan de start. Michael van der Mark heeft zijn eerste rondjes met de BMW alweer gemaakt, maar was nog onvoldoende hersteld van zijn beenblessure om aan deze wedstrijd mee te doen.

Tijdschema en volledige uitslagen op racesport.nl
Waar te volgen op TV

WorldSSP

Race 1:
Dominique Aegerter heeft de eerste race gewonnen. De race werd na een rode vlagsituatie herstart over twaalf ronden, waarin de Zwitser zijn achtste zege op rij behaaldec, voor Lorenzo Baldassarri en Raffaele de Rosa. Glenn van Straalen streed voor het podium maar kwam in de laatste ronde met een flinke high-sider ten val. Jeffrey Buis werd de best geklasseerde Nederlander op de 21e positie, Sander Kroeze passeerde de finish als 23e.

Race 2:
Dominique Aegerter heeft ook de tweede race gewonnen. De Zwitser moest er ditmaal harder voor werken maar kwam wederom als winnaar over de streep, voor Lorenzo Baldassarri en Nicolò Bulega, waarmee hij en Ten Kate Racing hun negende overwinning op rij hebben behaald. Glenn van Straalen haalde opnieuw de finish niet, bij het ingaan van de Melbourne Hairpin verloor hij de voorkant van zijn Yamaha YZF-R6 en schoof hij onderuit. Sander Kroeze viel uit met technische problemen. Jeffrey Buis was de enige Nederlandse finisher, hij kwam als twintigste over de streep.

Kwalificatie:
Dominique Aegerter heeft pole position behaald. De Zwitserse Ten Kate Racing coureur was ruim drie tienden sneller dan Nicolò Bulega en de Nederlander Glenn van Straalen op de tweede en derde plaats. Jeffrey Buis en Sander Kroeze kwalificeerden zich als 30e en 31e.

Sidecars

Race 1:
De eerste race is gewonnen door Ellis/Clement, zij versloegen Schlosser/Fries met een verschil van 0,16 seconde. Kershaw/Charlwood werden als derde afgevlagd, Streuer/Kolsch passeerden als zesde de finish.

Race 2:
Kershaw/Charlwood hebben de tweede race gewonnen, voor Ellis/Clement en Payne/Wilkes. Bennie Streuer en Kevin Kolsch moesten de wedstrijd al in de beginfase verlaten.

Kwalificatie:
Ellis/Clement vertrekken vanaf de pole, voor Schlosser/Fries en Payne/Wilkes. Bennie Streuer en Kevin Kolsch kwalificeerden zich als zevende.