Patrice Assendelft verruilt KNMV voor KNHS

Patrice Assendelft (foto: Carla Gorter)

Bas Vis - 07 juli, 2022 FOTO - Patrice Assendelft (foto: Carla Gorter)

Na zestien jaar verlaat directeur-bestuurder Patrice Assendelft (52) de KNMV (Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging). Hij volgt Theo Fledderus (die met pensioen gaat) op als algemeen directeur bij de KNHS (Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie).

Onder leiding van Assendelft groeide de KNMV sinds 2006 verder als gezonde en moderne vereniging en vierde het bovendien grote sportsuccessen. Hoogtepunt op dat gebied was het allereerste WK-goud ooit voor het Nederlandse motocrossteam (Assen, 2019), wat Assendelft mee mocht maken als teammanager.

Patrice Assendelft: “Ik kan alleen maar heel dankbaar zijn. In de eerste plaats voor mijn geweldige tijd bij de KNMV, met grote uitdagingen zowel in de sport als binnen het recreatieve motorrijden. Motorrijden is voor velen een fantastische hobby, sport en passie. De samenwerking met al die bevlogen clubs, officials, vrijwilligers, sporters, collega’s en andere partijen zal mij altijd bijblijven. In de tweede plaats ben ik ook dankbaar voor deze kans bij de KNHS. Na zestien jaar is het immers ook goed om op Papendal plek te maken voor een opvolger, met nieuwe ideeën. De KNMV is een sterke vereniging, met een mooie toekomst.”

KNMV-voorzitter Jan Wilms betreurt het vertrek van Assendelft, maar toont wel begrip: “Na zestien jaar succesvol de KNMV te hebben geleid, is het begrijpelijk dat Patrice nog een keer een stap in zijn carrière wil maken. We zijn blij dat hij ons tot het eind van het jaar de tijd geeft om een geschikte opvolger te zoeken en zorg wil dragen voor een warme overdracht. We zijn ervan overtuigd dat we iemand uit de markt zullen halen die verder kan bouwen op het fundament dat Patrice de afgelopen jaren gebouwd heeft. We wensen hem heel veel succes bij de KNHS.”

De komende maanden zal Assendelft zijn KNMV-werkzaamheden combineren met een inwerktraject bij de KNHS, waar hij vanaf 1 januari 2023 fulltime aan de slag gaat. De zoektocht naar zijn opvolger bij de KNMV wordt binnenkort gestart.