‘Oranje boven’ in MXGP van Vlaanderen


Tom van Appeldoorn - 26 juli, 2022 FOTO - Cees Lengers / @InCaseOfPhotography

De Nederlandse rijders bleken nagenoeg onverslaanbaar tijdens de MXGP van Vlaanderen, die afgelopen weekend in Lommel werd georganiseerd. In de MXGP was er zelfs sprake van een ware clean sweep in het dagklassement, maar ook in de MX2 waren er mooie resultaten.

Dat het juist in de MXGP in Lommel zo goed uitpakt voor de Nederlandse rijders is natuurlijk extra leuk. Met dit seizoen geen race op Nederlandse grond is Lommel als het ware het thuiscircuit van de rijders, waar ook genoeg Nederlandse fans bij aanwezig konden zijn. Zij zagen hoe in het dagklassement van de MXGP Brian Bogers (1-3) de hoogste trede van het podium mocht bestijgen met naast hem respectievelijk Calvin Vlaanderen (2-2) en Glenn Coldenhoff (4-1). Verderop in het achterveld eindigde Sven van der Mierden op plaats 22 en Twan van Essen op plaats 28.

Ook in de MX2 waren er mooie resultaten. Kay de Wolf eindigde als tweede in het dagklassement met een 1-2 score achter de Belgische Jago Geerts, die weliswaar een gelijke score wist te behalen als De Wold maar door winst in de tweede manche de GP op zijn naam mocht zetten. Roan van de Moosdijk eindigde als vijfde, Kay Karssemakers als dertiende en Kjell Verbruggen als achttiende in het dagklassement.