Dit is de selectie voor het WK Motocross Jeugd in Finland

Cas Valk tijdens DMoMX Oldebroek 2022.

Bas Vis - 07 juli, 2022 FOTO - Cas Valk tijdens DMoMX Oldebroek 2022 (foto: Bart Amsing)

Eind augustus wordt het Junior Motocross World Championship 2022, oftewel het WK Motocross voor jeugd, verreden in Finland. Ook dit jaar staat Nederland er met een sterke selectie aan de start.

Het WK Jeugd is elke editie een strijd tussen de grootste talenten ter wereld. Even voor het idee: de vorige keer dat het WK in Finland werd verreden was in 2006. Glenn Coldenhoff werd er vijfde in de (toen nog) 80cc, voor Max Anstie en achter Harri Kullas, Eli Tomac, Ken Roczen en kampioen Alessandro Lupino. Allen jongens die daarna tot grote namen in de sport zouden uitgroeien. Alle ogen van de crosswereld zullen eind augustus dan ook gericht zijn op circuit Lavanko in Vantaa.

Selectie

De volgende rijders zijn geselecteerd voor het Nederlandse team tijdens het WK:

 • 125cc
  – Cas valk (Fantic)
  – Ivano Van Erp (Yamaha)
 • 85cc
  – Gyan Doensen (Husqvarna)
  – Dean Gregoire (wildcard) (KTM)
  – Dani Heitink (wildcard) (Husqvarna)
 • 65cc
  – Teunis Spijkerman (Gas Gas)

Alle rijders zijn geselecteerd op basis van de gestelde criteria voor deelname aan het WK Jeugd. De wildcard voor Dean Gregoire is toe te kennen aan zijn sterke prestaties in het einddeel van de EK-serie. Dani Heitink heeft tot zijn blessure een zeer stabiel seizoen gereden in de top van het EK. Samen met Dani en zijn team kijken we of hij voldoende hersteld en op snelheid is voor deelname in Finland. Alleen dan zal ook hij afreizen naar het WK.

Het WK is van 26-28 augustus in Vantaa, iets ten noorden van de Finse hoofdstad Helsinki. Voor het zover is komen er voor de rijders nog belangrijke EK-wedstrijden aan.