MiniGP Netherlands 2022 gaat van start


Bas Vis - 18 februari, 2022

In navolging van het opstartjaar in 2021 en de spectaculaire World Final in Valencia, heeft Dorna in samenwerking met Ohvale de activiteiten voor de MiniGP-series verder uitgebreid. Ook in Nederland zal de MiniGP dit jaar weer georganiseerd worden, onder leiding van de KNMV.

In de MiniGP-series worden talentvolle rijders uitgedaagd om op identiek materiaal de strijd met elkaar aan te gaan. Dit gebeurt in verschillende landen verspreid over de hele wereld. In Nederland staat de MiniGP onder leiding van KNMV-trainers die de deelnemers optimaal proberen te laten presteren zodat zij sterk aan hun ‘road to MotoGP’ beginnen.

Motoren

In de MiniGP-klasse wordt gereden met Ohvale GP0-motoren die een capaciteit van 160cc hebben. Alle motoren zijn identiek en rijden met verzegeling en er wordt gebruikgemaakt van Pirelli-banden.

In 2022 zullen alle MiniGP-rijders ondersteund worden door Motul: een pakket met verzorgingsartikelen en een jaarpakket met hoogwaardige Motul 300V-olie wordt ter beschikking gesteld aan alle deelnemers.

Kalender

De kalender bestaat uit verschillende wedstrijden verdeeld over de circuits van Assen, Veldhoven en Spa-Francorchamps. De gehele kalender vind je op deze pagina, onder ‘Wedstrijddocumenten’. De top van de klasse in de MiniGP kan aan het eind van het seizoen als bonus worden afgevaardigd om Team Nederland te vertegenwoordigen tijdens de World Final. Die staat ook dit jaar in Valencia gepland, tegelijk met de laatste ronde op de MotoGP-kalender.

Deelname aan MiniGP

Heb jij interesse in deelname aan de MiniGP Netherlands serie en/of wil je meer informatie ontvangen over de klasse, de reglementen en de kosten? Stuur dan snel een e-mail naar b.veneman@knmv.nl en ontvang een infopakket.

De voorjaarstrainingen voor de MiniGP-series vinden plaats op 16 april. Het inschrijfformulier daarvoor vind je hier.

Aanvullend programma

Naast de MiniGP-races staan op dezelfde wedstrijddagen ook races gepland voor de klasses 110cc Ohvale en de Laps.nu Supermoto. De Ohvale 110cc-klasse is speciaal bedoeld voor het ontdekken van de races op schakelmotoren voor deelnemers vanaf 9 jaar.

Voor de Supermotogroepen zijn 3 klassen vastgesteld, Supermoto junior voor rijders tot 15 jaar op motoren tot maximaal 150cc. Bij de seniorgroepen is er een expertgroep toegevoegd voor geoefende rijders met race ervaring.

Voor de wedstrijden van de Ohvale klassen en supermoto’s zullen binnenkort de nodige informatiepakketten beschikbaar worden gemaakt. Ook de volledige kalender wordt dan gepubliceerd.