ISDE 2022 – Enduro Zesdaagse Frankrijk


KNMV - 25 februari, 2022 FOTO - Roos Kiffen / Shotsbyroos

Vanaf maandag 29 augustus tot en met zondag 3 september wordt de Internationale Enduro Zesdaagse (ISDE) 2022 georganiseerd in Le Puy en Velay (Frankrijk). Verwacht wordt dat er veel animo vanuit de Nederlandse endurowereld is om aan dit bijzondere WK deel te nemen als clubteamrijder.

In totaal kunnen er 700 rijders deelnemen. Klik hier om alvast het aanvullend reglement van deze wedstrijd in te zien.

Wat is er nodig om aan de ISDE deel te nemen:

  • Geldige KNMV-endurolicentie met internationale verzekeringsdekking (385 euro)
  • Geldige SMA-keuring (ISDE = WK) (+/- 100 euro)
  • FIM One Event-licentie – ISDE Club Team rider (+/- 125 euro)
  • ISDE-inschrijfgeld (1.050 euro)

Daar komen verder nog de eigen reis- en verblijfskosten bij, het onderhoud en extra onderdelen, banden en mousses voor de motor. De intentie is om als Team NL op het paddock van de ISDE aanwezig te zijn, dus een surplus voor de logistieke verzorging en benzine wordt aan de deelnemer (vooraf) doorberekend. Je logistiek kun je ook extern onderbrengen (bijv. bij de motormerken als je een huurmotor afneemt voor de ISDE).

Pre-entry

De KNMV dient vooraf aan te geven hoeveel teams (WTT/JTT-teams en clubteams) aan de ISDE 2022 willen deelnemen. Inmiddels zijn de eerste aanmeldingen van clubteamrijders bij ons binnengekomen! Dus wil je deelnemen aan de ISDE, geef dit dan zo spoedig mogelijk via een e-mail aan m.pieterse@knmv.nl door. De deadline van de  pre-entry als clubteamrijder bij de KNMV is woensdag 23 maart a.s.

Vijftig procent van de pre-entry moet worden overgemaakt, de KNMV zal dit regelen. Als bekend is hoeveel Nederlandse teams er geaccepteerd zijn, worden die rijders medio mei gefactureerd voor het inschrijfgeld ISDE 2022. Daarna stellen we de clubteams samen – tenzij je met drie rijders al een team vormt – en regelen we de benaming van de teams en de entry van de benodigde rijdersinfo, motor en aanverwante informatie.

World en Junior Trophy Team(s)

Of de KNMV een World Trophy Team en/of Junior Trophy Team zal afvaardigen, wordt in april duidelijk. De resultaten in de EK Enduro’s in Italië en Hongarije zijn medebepalend of een afvaardiging in sportief opzicht gerechtvaardigd is.

Heb je vragen over evt. deelname aan de ISDE 2022? Neem dan contact op met Mario Pieterse via e-mail of telefoon (026-352 8532).