Heel veel Enduro-nieuws voor 2022


Tom van Appeldoorn - 18 februari, 2022 FOTO - Roos Kiffen / Shotsbyroos

Er is genoeg te melden binnen onze endurotak, daarom dit overzichtsartikel van een aantal belangrijke nieuwtjes!

Enduro Holten 12 maart

De voorbereidingen voor Holten zijn in volle gang! Het aanvullend reglement voor deze wedstrijd op zaterdag 12 maart a.s. (i.c.m. de BK Inters) vind je op de pagina van het evenement. De inschrijving gaat via een digitaal platform. De volledige endurokalender lees je zoals je van ons gewend bent op onze speciale Enduro-pagina.

Barcode- en helmstickers plakken / geluid meten

Voor degene die gebruik wil maken van de mogelijkheid om vooraf een barcodesticker te plakken en/of een helmsticker op de nieuwe helm en/of geluid meten, dit kan op:

  • Zaterdag 5 maart: van 14:00 uur tot 16:00 uur
  • Vrijdag 11 maart: van 17:00 uur tot 18:00 uur

Beide dagen vinden plaats bij MAC De Holterberg Adres: Beusebergerweg 37 in Holten. Heb je een nieuwe motorfiets? Geef dan a.u.b. de benodigde info voor een barcode alvast aan ons door. Hoe je dit doet lees je in dit document.

Deelname EK Enduro 2022

Het EK heeft sinds kort een promotor die zich bezighoudt met de organisatie van de vier EK Enduro’s in seizoen 2022. In het verleden verliep de aanmelding en facturatie van het inschrijfgeld voor deelname hieraan via de bond. Dit heeft de promotor nu aangepast door middel van een digitale inschrijving. Voor deelname aan het EK moet je bij de Inters rijden, een geldige Inters-licentie (met internationale dekking) én een geldige SMA-keuring hebben. Daar komt dan nog een permanente EK-licentie (goedkoper bij drie of meer EK’s) of One Event-licentie bij.

Ons advies voor als je een EK wilt rijden: geef het tijdig aan de KNMV door! Als je op een EK staat en de zaken niet voor elkaar hebt, kun je helaas niet deelnemen. Zonde, zeker als je kijkt naar de hoogte van het inschrijfgeld dat 200 euro per EK bedraagt (was 150 euro). Meer informatie over hoe je de inschrijving kunt voltooien vind je op de website van Enduro European.

ISDE 2022 Frankrijk

Dit jaar is de FIM International Six Days Enduro (ISDE) in Le Puy en Velay, Frankrijk. Qua reisafstand moet je dan denken aan zo’n 1.000 km gezien vanaf Arnhem. We hebben nog geen aanvullend reglement van deze WK-zesdaagse, ontvangen, maar willen wel alvast graag beginnen met het inventariseren wie straks aan de ISDE willen deelnemen in verband met de pre-entry. Wil je als clubteamrijder aan de ISDE deelnemen, geef dit dan via een e-mail aan ons door!

Meer informatie over editie 2022 van de ISDE lees je op de FIM ISDE-website.