Vraag nu jouw KNMV-licentie voor 2023 aan!

Foto: Gerwin van Rosmalen / Supermotopics

Bas Vis - 14 december, 2022 FOTO - Gerwin van Rosmalen / Supermotopics

Je kunt vanaf nu jouw KNMV-licentie voor 2023 aanvragen! In dit bericht lees je hoe dit eenvoudig kan. Lees onderstaande eerst goed door, voor je jouw aanvraag start via Mijn KNMV.

Sinds 2022 is de licentiestructuur van de KNMV gewijzigd. Raadpleeg de prijslijst voor de gebruiksmogelijkheden van de diverse licenties. In vrijwel alle gevallen beperkt de licentie zich tot één tak van motorsport. Zo is er bij een aantal licenties (startlicenties voor Enduro, Off Road, Baansport, Supermoto en Trial) geen mogelijkheid om hiermee op motocrosscircuits te trainen. Wie toch op een motocrosscircuit wil trainen, moet hiervoor dus óók een Basis Sportlicentie Motocross aanvragen.

MX-Masterplan
Goed om te weten: bij alle motocrosslicenties zit de 48 euro voor het MX-Masterplan bij de prijs inbegrepen. Dit bedrag komt geheel ten goede aan het MX-Masterplan. Heb je ook een motocrosslicentie bij Motorsport Organisatie Nederland (MON), dan storten zij de 48 euro bijdrage terug.

Prijzen
Ook de KNMV ontloopt niet de gevolgen van de prijsinflatie. De prijzen van alle licentie zijn hierom verhoogd. Op deze pagina vind je alle prijzen van KNMV-licenties voor komend jaar.

Aanvragen
De licentieaanvraag voor het nieuwe seizoen kun je doen in jouw Mijn KNMV-omgeving. Heb je hiervoor nog geen inlog, dan lees je hier hoe je dit regelt. Gebruik voor jouw licentieaanvraag bij voorkeur een computer/laptop (dus geen telefoon of tablet) met Firefox of Chrome als browser.

Rijnummer
Kies je ervoor om in dezelfde klasse deel te nemen als vorig jaar, dan krijg je hetzelfde startnummer toegewezen dat je in dat jaar had. In alle andere gevallen kun je tijdens je licentieaanvraag een nummer kiezen. Mocht er geen rijnummer van jouw keuze meer beschikbaar zijn of wil je jouw gereserveerde rijnummer toch veranderen, dan is het vanaf 16 januari 2023 mogelijk daarover contact met ons op te nemen. Dan kijken we samen welk rijnummer wel mogelijk is.

Goedkeuring
Heb je jouw licentie betaald, dan ontvang je van ons een bevestiging met daarin meer informatie over jouw licentie.

Contact
Mocht je een vraag hebben over de licentieaanvraag voor het komende seizoen, lukt er iets niet of klopt er iets niet? Kijk dan hier voor meer informatie. Ook kun je contact met ons opnemen via serviceteam@knmv.nl of 026-352 8510 (ma t/m vr, 08:30-17:00 uur).