Vol gas in 2023: KNMV Open Nederlands Kampioenschap gaat van start!


Tom van Appeldoorn - 01 december, 2022 FOTO - Damon Teerink

Komend jaar zal het Open Nederlands Kampioenschap weer toegekend worden aan de supersport- en superbikeklassen in de wegrace, waarmee we de KNMV ONK-wegracecompetitie nieuw leven inblazen.

Coureurs weten het: ‘wegrace is altijd in beweging’. Dat devies geldt niet alleen óp de baan, maar ook ernaast. Na een aantal jaar afwezigheid, is de roep om een KNMV ONK-wegracecompetitie groter dan ooit. Om die reden heeft de KNMV besloten om de ONK-status opnieuw toe te kennen aan de wegraceklassen supersport, superbikes en zijspannen, om zo de ONK-competitie opnieuw op te starten. Voor de supersport- en superbikeklassen halen we ook de bekende Dutch Supersport en Dutch Superbikes namen van stal, om de ONK-status van deze klassen éxtra glans te geven.

Wij zijn verheugd om een kalender bekend te kunnen maken, maar het is onvermijdelijk dat hier nog wijzigingen op komen. De ONK-wegracecompetitie zal onderdeel worden van de BeNeLux Trophy op de permanente circuits. De ‘snoepjes’ van de kalender zijn JACK’S Racing Day en hopelijk het WK Superbike! Wat het WK Superbike betreft, wordt er achter de schermen hard gelobbyd om onze KNMV ONK Supersport- en Superbikes-rijders een podium te geven tijdens dit evenement dat van 21 tot en met 23 april georganiseerd wordt in Assen. Wordt vervolgd dus! De voorlopige kalender vind je op de vertrouwde plek op de wegracepagina.

Supersport 300

Voor de Supersport 300 kunnen we op dit moment helaas nog niets bevestigen. Dit heeft niets te maken met de kwaliteit van de deelnemers, maar alles met het aantal deelnemers in deze categorie. We onderzoeken wat er mogelijk is en komen hierop terug.