Bo Bendsneyder vijftiende in Moto2 Red Bull Ring (Oostenrijk)


Martijn Spliethof - 18 augustus, 2022 FOTO - Bo Bendsneyder (Facebook)

Op de Red Bull Ring werd de Oostenrijkse Grand Prix verreden. Naast de Moto3, Moto2 en de MotoGP klasse kwamen ook de coureurs uit de Red Bull MotoGP Rookies Cup en MotoE in actie.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl
Waar te volgen op TV

Moto2

Race:
Ai Ogura heeft zondagmiddag de race gewonnen, voor Somkiat Chantra en Jake Dixon. Bo Bendsneyder wist één punt aan zijn conto toe te voegen door de finish als vijftiende te passeren. Zonta van den Goorbergh werd achttiende.

Kwalificatie:
Ai Ogura vertrekt zondag vanaf de pole. De Japanner was tijdens de kwalificatie op het Oostenrijkse circuit het snelst, voor Alonso Lopez en Augusto Fernandez. Bo Bendsneyder werd met de zestiende rondetijd de best geklasseerde Nederlander. Zonta van den Goorbergh vertrekt vanaf de vierentwintigste startplaats.

Red Bull MotoGP Rookies Cup

Race 1:
Angel Piqueras heeft zaterdagmiddag de eerste race op zijn naam geschreven. José Rueda en Tatchakorn Buasri werden als tweede en derde geklasseerd, terwijl Nederlander Collin Veijer met de vierde plaats net naast het podium greep. Na de race voltrok zich echter een drama in de uitloopronde waardoor de huldiging en podium ceremonie werden afgelast. Na de finish voltrok er zich echter een drama. In de uitloopronde kwamen de Fransman Amaury Mizera en de Hongaar Soma Görbe met elkaar in aanraking tijdens het maken van een wheelie. De impact van deze klap was dusdanig groot dat de medische diensten meteen groot alarm sloegen. Nadat de artsen Mizera op de baan gestabiliseerd hadden werd hij met ‘ernstige’ verwondingen per traumahelikopter overgebracht naar een nabijgelegen ziekenhuis.

Race 2:
Tatchakorn Buasri heeft de tweede Red Bull Rookies Cup race gewonnen. De Thai werd na zeventien ronden als eerste geklasseerd, voor de Spanjaarden Maximo Quiles en Angel Piqueras. Collin Veijer passeerde als vijfde de finish.

Kwalificatie:
De Spanjaard Angel Piqueras heeft zich vrijdagmiddag verzekerd van de pole. De Spanjaard was tijdens de kwalificatie het snelst, voor zijn landgenoot Maximo Quiles en de Thai Tatchakorn Buasri. Collin Veijer kwalificeerde zich als vierde.