ISDE 2022 – Enduro Zesdaagse Frankrijk – in volle gang!


Amber Blokhuis - 31 augustus, 2022 FOTO - Roos Kiffen / Shotsbyroos

Afgelopen maandag 29 augustus is de Internationale Enduro Zesdaagse (ISDE) 2022 gestart in Le Puy en Velay (Frankrijk). De Enduro Zesdaagse van 2022 zal tot en met zaterdag 3 september plaatsvinden en er zijn in totaal 20 Nederlandse endurorijders die aan dit spannende evenement deelnemen!

De KNMV heeft 3 van deze 20 Nederlandse endurorijders ingeschreven als Junior Trophy Team (JTT). Dit zijn rijders jonger dan 23 jaar. Het Junior Trophy Team bestaat uit Mike Bokslag, Marc Zomer en Tommie Jochems.

Voor deelname aan topsportevenementen (landenteams, Nations zoals de ISDE) zijn kwalificatie-eisen afgesproken. De focus is altijd dat het minimaal mogelijk moet zijn om in de top acht van de eindstand te kunnen eindigen. Sporters dienden ter voorbereiding op de ISDE 2022 aan internationale wedstrijden deel te nemen met bepaald resultaat. Hierbij was deelname aan het EK Enduro een belangrijk meetpunt. Gelet op het beperkt aantal rijders die dit jaar EK Enduro reden, stond al snel vast dat er dit jaar géén World Trophy Team samen te stellen was. Een Junior Trophy Team was echter wél samen te stellen.

Naast de leden van het JTT zijn er dus ook nog zeventien andere endurorijders die in een zestal clubteams zijn aangemeld voor de Zesdaagse. Wij wensen alle rijders nog heel veel succes de komende dagen!