Mirjam Pol wint Baja World Cup Varpalota (Hongarije)


Martijn Spliethof - 04 augustus, 2022 FOTO - Mirjam Pol (Facebook)

De vijfde wedstrijd voor de FIM Baja World Cup was in het Hongaarse Varpalota.

Nadat Mirjam Pol vorig jaar de wereldtitel in de FIM Baja World Cup op haar naam wist te schrijven, wil zij dit jaar al het mogelijke doen om haar titel te verdedigen. Ze wist in mei van dit jaar al het maximale aantal wedstrijdpunten binnen te halen door de Portugese Baja do Oeste 2022 te winnen.

Op vrijdag werd aan het einde van de middag de proloog verreden, de uitslag van deze proloog bepaalde de startvolgorde voor de eerste etappe op zaterdag. De resultaten waren nog niet zoals gewenst (twintigste totaal), Mirjam verloor op de korte route te veel tijd doordat ze zich op het roadbook concentreerde.

Op zaterdag ging het beter, zeker in het eerste gedeelte van de special heeft Pol veel goed kunnen maken. Uiteindelijk was ze in het algemeen klassement (motoren en quads) opgeschoven naar de zevende positie. In de FIM motorklassement stond Mirjam zelfs derde.

Op de finaledag van de Hongaarse Baja daalde het kwik naar meer menselijke temperaturen. Op het programma stonden twee, niet al te lange, specials. Ook de laatste twee specials wist Mirjam Pol zonder kleerscheuren te doorstaan en hiermee heeft ze, behalve dat ze het damesklassement op haar naam wist te schrijven, ook beslag gelegd op de derde plaats in het FIM motorklassement.