Van Straalen en Steeman vierde in WorldSSP en WorldSSP300 Aragón (Spanje)


Martijn Spliethof - 08 april, 2022 FOTO - Glenn van Straalen (Facebook)

De openingswedstrijd voor het Wereldkampioenschap Superbike was op het circuit van het Spaanse Motorland Aragón. Voor Michael van der Mark kwam deze wedstrijd te vroeg, de Nederlandse WorldSBK coureur herstelt van blessures die hij heeft opgelopen tijdens een mountainbike training.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl
Waar te volgen op TV

Races

WorldSSP Race 1:
Lorenzo Baldassarri heeft zijn zijn eerste World Supersport race op Motorland Aragón gewonnen, voor Dominique Aegerter en Can Öncü. Glenn van Straalen reed een uitstekende race en kwam als vierde over de finish. Jeffrey Buis haalde de finish niet, hij zocht halverwege de race de pits op vanwege een technisch probleem.

WorldSSP Race 2:
Dominique Aegerter heeft zondagmiddag de tweede race gewonnen. De Ten Kate Racing coureur was opnieuw in een hevige strijd met Lorenzo Baldassarri verwikkeld, maar wist de Italiaan deze keer af te schudden. Nicolò Bulega verschalkte Glenn van Straalen in de laatste bocht voor de derde plaats. Jeffrey Buis sloot de race af met de achttiende plaats.

WorldSSP300 Race 1:
Marc García heeft zaterdagmiddag de eerste World Supersport 300 race van het seizoen met overmacht gewonnen, voor Álvaro Diaz en Lennox Lehmann. Victor Steeman finishte na een hevige strijd als vierde, Ruben Bijman kwam ten val.

WorldSSP300 Race 2:
Álvaro Diaz heeft zondagmiddag de tweede race gewonnen. De Spanjaard wist in de slotfase te ontsnappen en won met overtuiging, voor Marc García en Lennox Lehmann. Victor Steeman en Ruben Bijman vielen allebei uit met een crash.

Kwalificaties

WorldSSP:
Lorenzo Baldassarri heeft zaterdagochtend pole position behaald in zijn eerste World Supersport optreden op Motorland Aragón. De Italiaan was ruim drie tienden sneller dan Dominique Aegerter en Can Öncü. Glenn van Straalen kwalificeerde zich op een zeer knappe vijfde plaats. Jeffrey Buis eindigde de kwalificatie met een verdienstelijke zestiende rondetijd.

WorldSSP300:
Marc García heeft zaterdagochtend pole position behaald in de World Supersport 300 klasse, voor Inigo Iglesias en Álvaro Diaz. Victor Steeman was de beste Nederlander met de vierde rondetijd. Ruben Bijman vertrekt vanaf de negende startplaats.