Spannende ontknoping bij finale WK IJsspeedway Heerenveen


Martijn Spliethof - 01 april, 2022 FOTO - WK IJsspeedway Heerenveen

In het weekend van 1 tot en met 3 april 2022 was de finaleronde voor het WK IJsspeedway in Heerenveen. Op vrijdag werd op het ijs van Thialf gestreden voor de Roelof Thijs Bokaal, op zaterdag en zondag stonden de WK races op het programma.

Nieuws en uitslagen op Baansportfansite.nl
Website WK IJsspeedway Heerenveen

Roelof Thijs Bokaal

De Finse allrounder Henri Ahlbom heeft vrijdagavond verrassend de Roelof Thijs Bokaal gewonnen. Tijdens de grote Finale heat bleef hij uiteindelijk als enige over nadat deze de Finale drie diskwalificaties telde. Jasper Iwema werd beste Nederlander op een zevende plek. Niek Schaap eindigde als negende, Sebastian Reitsma als tiende.

WK IJsspeedway Dag 1

Martin Haarahiltunen heeft zaterdagavond de eerste WK wedstrijd van Heerenveen gewonnen. De Zweed won op een uitval na alle heats, en was ook in de finale de sterkste. Hans Weber zette een belangrijke stap richting de wereldtitel met een tweede plek. De ervaren Oostenrijker Harald Simon werd derde. Jasper Iwema was de beste Nederlander, hij wist zes punten te behalen wat hem een tiende plaats opleverde. Niek Schaap eindigde als zestiende.

WK IJsspeedway Dag 2

Martin Haarahiltunen is de nieuwe wereldkampioen ijsspeedway geworden. Na een beladen weekend in Heerenveen kwam het tot een zeer spannende en onverwachte ontknoping. Titelfavoriet Hans Weber verspeelde zijn kansen na een crash en een diskwalificatie nadat hij te laat bij de start verscheen. Jasper Iwema was opnieuw de beste Nederlandse deelnemer, hij eindigde als zevende in het dagklassement. Niek Schaap werd zestiende.