Selectiecriteria Supermoto of Nations 2022

Foto: Gerwin van Rosmalen / Supermotopics

Damon Teerink - 08 april, 2022 FOTO - Gerwin van Rosmalen / Supermotopics

Dit jaar vindt de Supermoto of Nations op zaterdag 30 en zondag 31 juli plaats op het circuit van Mettet in België. Nederlandse deelnemers die hier namens ons land aan mee willen doen, kunnen zich kwalificeren volgens onderstaande selectiecriteria.

Tijdens de Supermoto of Nations nemen de beste rijders uit diverse landen het tegen elkaar op. Reden genoeg voor het nodige spektakel! Ook Nederlandse rijders kunnen aan deze wedstrijd deelnemen. De KNMV heeft hiervoor verschillende selectiecriteria opgesteld. Aan de hand van verschillende competities en uitslagen komen wij tot een selectie die mag deelnemen aan de Supermoto of Nations. Deze criteria luiden als volgt:

  • Rijder heeft aan minimaal één EK-wedstrijd in de S1- of S2-klasse deelgenomen en is daarbij gefinisht binnen de top vijftien;
  • Deelname aan drie BeNeCup-wedstrijden (Spa-Francorchamps, Enter en Den Dungen) (minimaal Euro-klasse) en/of twee ADAC IDM-wedstrijden (Schaafheim en St. Wendel) met positie binnen de top tien in de tussenstand;
  • De drie beste rijders komen in aanmerking voor afvaardiging naar de Supermoto of Nations bij realisatie van de minimale kwalificatie-eisen.

Mocht er een buitengewone aangelegenheid zijn, dan heeft de KNMV de mogelijkheid om eventueel een wildcard toe te kennen.

Uiterlijk 27 juni ontvangen de geselecteerde rijders de bevestiging voor deelname aan de Supermoto of Nations in Mettet.