Romano Hummel ontvangt Ben Majoor Trofee

Romano Hummel (l) met Roelof Thijs (r) tijdens de uitreiking van de Ben Majoor Trofee. (foto: Jesper Veldhuizen/Baansportfansite.nl)

Tom van Appeldoorn - 01 april, 2022 FOTO - Romano Hummel (l) met Roelof Thijs (r) tijdens de uitreiking van de Ben Majoor Trofee. (foto: Jesper Veldhuizen/Baansportfansite.nl)

Het bestuur van de KNMV heeft besloten om de Ben Majoor Trofee voor jong talent in de motorsport toe te kennen aan Romano Hummel, die in 2021 wereldkampioen langbaan werd.

Het bijzondere aan langbaanrijder Romano Hummel is dat hij al tweemaal de Baansport Trofee toegekend heeft gekregen (in 2011 en 2017) voordat hij de Ben Majoor Trofee ontving. Romano heeft in 2021 een geweldige prestatie geleverd waarbij hij kampioen is geworden in het WK langbaan. De KNMV verwacht nog een mooie toekomst voor Romano in de baansport, vandaar dat hem de Ben Majoor Trofee toegekend is. Deze prijs werd door ijsspeedwaylegende Roelof Thijs en Frank van der Linden (Raad van Toezicht KNMV) uitgereikt tijdens de Roelof Thijs Bokaal in Thialf Heerenveen aan de vooravond van het WK IJsspeedway.

Met zijn relatief jonge leeftijd van 23 jaar werd Hummel nu al voor de derde keer door de KNMV geëerd met een trofee. Slechts viermaal eerder in de 44-jarige geschiedenis van de Ben Majoor Trofee is de trofee toegekend aan een sporter uit de baansport. Rijders die Romano Hummel voorgingen zijn Rudie Muts, Dirk Fabriek, Jannick de Jong en Jarno de Vries. Stuk voor stuk niet de minst verdienstelijke baansporters.

Over de Ben Majoor Trofee

In 1978 is de Ben Majoor Trofee ingesteld door het bestuur en de centrale sportcommissie van de KNMV ter nagedachtenis aan Ben Majoor. Majoor was een groot en uniek sportman die zich inzette voor de jeugd. Deze bijzondere ereprijs wordt uitgereikt aan motorsporters die niet ouder dan 23 jaar zijn en als jong talent op zowel nationaal als internationaal niveau van zich hebben doen spreken.

Romano Hummel (l) en Frank van der Linden (r) met de Ben Majoor Trofee. (foto: Jesper Veldhuizen/Baansportfansite.nl)
Romano Hummel (l) en Frank van der Linden (r) met de Ben Majoor Trofee. (foto: Jesper Veldhuizen/Baansportfansite.nl)