Collin Veijer twee keer op RBRC-podium bij MotoGP Portimão (Portugal)


Martijn Spliethof - 22 april, 2022 FOTO - Red Bull

De vijfde ronde voor het Wereldkampioenschap MotoGP was de Grande Prémio Tissot de Portugal op het Autódromo Internacional do Algarve in Portimão.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl

Races

WK Moto2:
De Moto2 race is zondagmiddag uitgelopen op een ware slijtageslag. Een wedstrijd die vanwege een massale crash onderbroken moest worden, werd herstart over een sprintrace van slechts zeven ronden waaraan slechts 17 van de 30 coureurs aan de start verschenen. Joe Roberts behoorde tot de gelukkigen en won deze bijzonder race voor Celestino Vietti en Jorge Navarro. Zonta van den Goorbergh kwam niet meer aan de start in de sprintrace, Bo Bendsneyder werd achtste.

Red Bull MotoGP Rookies Cup Race 1:
De eerste Red Bull MotoGP Rookies Cup race van 2022 is zaterdagmiddag gewonnen door de Spanjaard José Rueda, voor de Australiër Casey O’Gorman, terwijl de vanaf de twaalfde plaats gestarte Collin Veijer als derde de finish passeerde en daarmee zijn eerste podiumfinish wist te scoren in de klasse.

Red Bull MotoGP Rookies Cup Race 2:
Collin Veijer heeft zondagmiddag in Portimão de tweede Red Bull MotoGP Rookies Cup race van het weekend gewonnen. De Nederlander mocht na zijn derde plaats in de eerste race dit keer na afloop de hoogste trede van het podium betreden, voor de Spanjaard José Rueda en de uit Noord-Ierland afkomstige Casey O’Gorman.

Kwalificaties

WK Moto2:
Aron Canet heeft zaterdagmiddag pole position behaald, voor Tony Arbolino en Jorge Navarro. Zonta van den Goorbergh ging voor het eerst door naar Q2 en kwalificeerde zich knap als zestiende, Bo Bendsneyder begint als 22e aan de race.

Red Bull MotoGP Rookies Cup:
Collin Veijer begint zaterdag in Portimão vanaf de twaalfde plaats op de grid aan zijn eerste Red Bull MotoGP Rookies Cup race van het seizoen. De 17-jarige coureur uit Staphorst kende een lastige eerste dag op het koude, winderige en natte Autodromo Internacional do Algarve. De pole werd vrijdag opgeëist door de Spanjaard Angel Piqueras.