Bendsneyder negende, Van den Goorbergh DNF in Moto2 Argentinië


Martijn Spliethof - 01 april, 2022 FOTO - Dorna

De derde ronde voor het Wereldkampioenschap MotoGP was op het circuit van Termas de Rio Hondo in Argentinië. Nederlanders Bo Bendsneyder en Zonta van den Goorbergh kwamen aan de start in de Moto2 klasse. Door logistieke problemen met het vrachtvervoer werd het tijdschema gewijzigd, op vrijdag kwamen de rijders niet in actie en er kon pas vanaf zaterdagmiddag worden gereden.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl
Waar te volgen op TV

Race

WK Moto2:
Celestino Vietti heeft zondag de Moto2 race gewonnen. Na een spannende beginfase was de Italiaan uiteindelijk een maatje te groot voor de concurrentie, Somkiat Chantra en Ai Ogura maakten er een dubbel podium van voor Honda Team Asia. Bo Bendsneyder kwam als negende over de finish, Zonta van den Goorbergh kwam in de tweede ronde ten val.

Kwalificatie

WK Moto2:
Fermín Aldeguer heeft de pole position behaald op Termas de Río Hondo, voor Augusto Fernández en Tony Arbolino. De Spanjaard is daarmee de jongste polesitter in de 250cc/Moto2 klasse ooit. Nederlanders Bo Bendsneyder en Zonta van den Goorbergh kenden een indrukwekkende kwalificatie met een negende en veertiende tijd.