Internationale belangstelling voor eerste race FIM MiniGP-seizoen


Damon Teerink - 22 april, 2022

Met het rijden van de eerste race in het FIM MiniGP Netherlands-kampioenschap werd op donderdag 21 april het MiniGP-seizoen officieel geopend. Dit werd gedaan op de TT Junior Track in Assen, voorafgaand aan het WK Superbike-weekend dat op het ‘grote’ circuit georganiseerd wordt.

En dat dit uitgebreide internationale paddock op een steenworp afstand van de TT Junior Track is opgesteld betekende dan ook dat er een aantal rijders een kijkje kwamen nemen bij de MiniGP. Onder het toeziend oog van diverse Nederlandse WK Supersport 300- en 600- coureurs en de Spaanse Honda-coureur Xavi Vierge, mochten de getalenteerde MiniGP-rijders zo hun kunsten vertonen. Het kampioenschap, georganiseerd door Dorna en FIM, wordt aangestuurd door KNMV-bondscoach Barry Veneman.

Onder zonnige omstandigheden konden de jonge coureurs hun eerste meters van het seizoen maken. De condities waren perfect, al waaide er een verraderlijke wind over het circuit waardoor de coureurs hun stuur stevig vast moesten houden.

Races

In de eerste race was het Kyano Schoo die de kopstart pakte. Een drukke openingsfase van de wedstrijd zorgde voor veel positiewisselingen en enkele crashes waar onder andere Levi Vlier en Ruben Nijland bij betrokken raakten. Gelukkig konden beide heren hun weg weer snel vervolgen. Daarbij zagen we ook een mooi duel tussen Beau van Woerkom en Luca van der Velde. Finn Kratochwil passeerde als winnaar de finish gevolgd door Dean Gouw en Timo Kubbinga.

Race twee kende dezelfde winnaar als race één. Finn Kratochwil was zijn concurrenten Levi Flier en Julian van Kalkeren te snel af die als tweede en derde finishten.

De eerste punten zijn verdeeld en de coureurs zijn stuk voor stuk enthousiast, oftewel: we kunnen ons opmaken voor een spannend MiniGP-seizoen! Over twee weken is het MiniGP-kampioenschap terug op de TT Junior Track in Assen. Op zaterdag 30 april zal hier dan de tweede ronde van het kampioenschap plaatsvinden.