Nederlanders sterk in EMX65/85/Women Fjerritslev (Denemarken)


Martijn Spliethof - 16 april, 2022 FOTO - Motocrossplanet.nl

De eerste kwalificatiewedstrijd voor het Europees Kampioenschap Motocross 65cc en 85cc in de Noord West Zone was in het Deense Fjerritslev. Ook de EMXWomen kwamen aan de start in Denemarken. In alle klassen deden de Nederlanders het goed.

Officiële uitslagen bij FIM Europe

Manche 1

Gyan Doensen won de eerste manche van het EMX85 Kampioenschap. Dex van den Broek wist vijfde te worden en Dani Heitink legde beslag op de zesde plaats. Dean Gregoire werd negende en verder waren er punten voor Dex Kooiker (14) en Mike Visser (19).

Ook in de EMX65 was er Nederlands succes. Hidde Hutten wist op een sterke tweede plaats over de finish te komen en Kenzo Jaspers werd vierde. Ook Teunis Spijkerman (7) en Kash van Hamond (10) finishten in de top tien. Verder waren er punten voor Dion Brakke (13) en Yuel Karnebeek (17).

Bij de EMXWomen werd Lynn Valk derde, Danee Gelissen finishte als vijfde.

Manche 2

Gyan Doensen heeft ook de tweede manche van het EMX85 kampioenschap Noord/West weten te winnen. Doensen bleef de Belg Jarne Bervoets voor en Ian Ampoorter werd derde. Naast Doensen hadden we met Dani Heitink (7), Dex Kooiker (9) en Jayson can Drunen (10) nog drie Nederlanders in de top tien terwijl Dean Gregoire elfde werd.

De tweede manche in de EMX65 klasse werd een prooi van Kenzo Jaspers. Teunis Spijkerman werd zevende en Kash van Hamond kwam als tiende binnen. Dion Brakke en Yuel Karnebeek waren met een zestiende en negentiende plaats in de punten te vinden.

Lynn Valk wist de tweede race van de EMXWomen winnend af te sluiten. Danee Gelissen werd opnieuw als vijfde afgevlagd. Hiermee won Lynn Valk de wedstrijd en Danee Gelissen wist de tweetakt klasse van de dames te winnen.

Kwalificaties

De Nederlanders kwamen sterk voor de dag in de kwalificaties op zaterdag en wisten in de 65cc, 85cc en dames klasse de pole position te veroveren. Gyan Doensen won de eerste kwalificatieheat in de 85cc klasse, Kenzo Jaspers zegevierde in de tweede groep van de 65cc klasse en Lynn Valk pakte de pole position bij de dames.