Van der Mark vijfde, zesde en achtste in WorldSBK Magny-Cours (Frankrijk)


Martijn Spliethof - 03 september, 2021 FOTO - Randy van Maasdijk / Racesport.nl

Op Circuit de Nevers Magny-Cours in Frankrijk was de Motul French Round van het Wereldkampioenschap Superbike.

Michael van der Mark eindigde als negende in de WorldSBK kwalificatie. In de eerste race werd de Nederlander als vijfde afgevlagd, in de Superpole race als zesde, in de tweede race als achtste.

In de WorldSSP 300 vertrok Nederlander Jeffrey Buis vanaf de derde startplaats. In de eerste race ging Buis onderuit, waarna geen kans meer was op een goede klassering. In de tweede race finishte de Nederlander op een mooie derde plaats.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl

Races

WorldSBK Race 1:
Toprak Razgatlioglu heeft zaterdagmiddag de eerste World Superbike race van het weekend met overtuiging gewonnen, voor Jonathan Rea en Andrea Locatelli. Michael van der Mark reed een sterke race en kwam als vijfde over de finish.

WorldSBK Superpole Race:
Toprak Razgatlioglu heeft zondagmiddag een spectaculaire Superpole race gewonnen. In een intens duel tot aan de finish wist de Yamaha coureur Jonathan Rea te verslaan, Alex Lowes werd daarachter derde. Michael van der Mark kwam als zesde over de streep.

WorldSBK Race 2:
Toprak Razgatlioglu heeft op zondagmiddag ook race 2 gewonnen. Na een openingsfase vol spektakel was de Yamaha coureur uiteindelijk het sterkst, voor Jonathan Rea en Scott Redding. Michael van der Mark kwam als achtste over de finish.

WorldSSP 300 Race 1:
Adrián Huertas heeft zaterdagmiddag de eerste World Supersport 300 race van het weekend gewonnen. In een spannende race bleef de Spanjaard uit het gedrang en kwam als eerste over de streep, voor Tom Booth-amos en Samuel di Sora. Victor Steeman finishte als achtste, Koen Meuffels sloot de eerste race van het weekend af met de twaalfde plaats, Ruben Bijman werd veertiende en Jeffrey Buis kwam na een valpartij op een teleurstellende 25e plaats over de finish.

WorldSSP 300 Race 2:
Adrian Huertas heeft zondagmiddag de tweede race van de Motul French Round op zijn naam geschreven. De Spanjaard was net als een dag eerder in Race 1 opnieuw het snelst, dit keer voor Tom Booth-Amos en Nederlander Jeffrey Buis. Voor Koen Meuffels kwam in de vierde ronde een vroegtijdig einde aan het Franse weekend, de Brabander schoof onderuit hetgeen zijn derde crash van het weekend was. Steeman passeerde op iets meer dan vijftien seconden van de winnaar als dertiende de finish, terwijl Ruben Bijman met de zestiende plaats net naast het laatste WK-punt greep.

Kwalificaties

WorldSBK:
Jonathan Rea heeft de pole position behaald, zijn achtste op rij. Achter de wereldkampioen kwalificeerden Toprak Razgatlioglu en Tom Sykes zich op de eerste startrij. Michael van der Mark noteerde de negende rondetijd.

WorldSSP 300:
Adrian Huertas heeft de pole voor zich opgeëist. De Spanjaard was tijdens de Superpole sessie het snelst, voor de Brit Tom Booth-Amos en de Nederlander Jeffrey Buis. Victor Steeman kwalificeerde zich als twaalfde, Koen Meuffels als achttiende en Ruben Bijman als tweeëntwintigste.