Buis wint WorldSSP300 Race 1, Van der Mark vijfde, DNF en negende in WorldSBK Catalunya (Spanje)


Martijn Spliethof - 17 september, 2021 FOTO - Michael van der Mark (Facebook)

Ronde 9 van het Wereldkampioenschap Superbike was op Circuit de Barcelona-Catalunya in Spanje.

Michael van der Mark vertrok in de WorldSBK races vanaf de negende startplaats. In een natte eerste race kwam Van der Mark als vijfde over de finish. In de Superpole race haalde Van der Mark het einde niet na een valpartij in de eerste ronde. In de tweede race finishte de Nederlander als negende.

In de WorldSSP reed Glenn van Straalen sterk, hij eindigde als tiende en negende in de twee races van het weekend.

Jeffrey Buis heeft zijn tweede WorldSSP300 overwinning van het seizoen behaald in de eerste race van het weekend. In de tweede race werd Buis als zesde afgevlagd.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl

Races

WorldSBK Race 1:
Scott Redding heeft de zeer spectaculaire WorldSBK race in Catalunya op zijn naam geschreven. Axel Bassani en Michael Ruben Rinaldi maakten het Ducati-podium op de natte baan compleet. Michael van der Mark eindigde achter Jonathan Rea als vijfde.

WorldSBK Superpole Race:
Jonathan Rea bleef Toprak Razgatlioglu voor in de ingekorte Tissot Superpole Race. Alvaro Bautista pakte zijn eerste podium van het seizoen. Michael van der Mark kwam in de eerste ronde ten val, waardoor ook de race van zijn teamgenoot Tom Sykes voorbij was. De race moest herstart worden na een rode vlag situatie vanwege een crash van Chaz Davies en Lucas Mahias.

WorldSBK Race 2:
Michael Ruben Rinaldi was de sterkste in de afsluitende race. Toprak Razgatlioglu pakte met de tweede plaats de leidende positie in het WK terug, omdat Jonathan Rea slechts zesde werd. Scott Redding werd derde en Michael van der Mark kwam als negende over de finish.

WorldSSP Race 1:
Een korte regenbui in de openingsfase gooide de race op zijn kop. Na bandenwissels was Randy Krummenacher uiteindelijk het sterkste en won de race, voor Manuel Gonzalez en Raffaele De Rosa. Glenn van Straalen eindigde op een knappe tiende plaats.

WorldSSP Race 2:
Na een spannende laatste ronde heeft Manuel Gonzalez de tweede race gewonnen. Raffaele De Rosa en Niki Tuuli finishten binnen 0,095 seconde van de winnaar. Glenn van Straalen scoorde na een ijzersterk optreden een negende plaats.

WorldSSP300 Race 1:
Jeffrey Buis heeft zijn tweede WorldSSP300 zege van het seizoen gescoord. De regerend wereldkampioen was de terechte winnaar, nadat hij verreweg het meest aan kop reed. Bahattin Sofuoglu finishte als tweede voor Ton Kawasaki. Met een dertiende plaats waren er ook drie WK-punten voor Koen Meuffels.

WorldSSP300 Race 2:
Bahattin Sofuoglu heeft de tweede race gewonnen. Het verschil op de finishlijn was slechts drieduizendste met Alvaro Diaz. Samuel Di Sora werd derde. Jeffrey Buis was de beste Nederlander op de zevende plaats. Ook waren er punten voor Ruben Bijman, die in de kopgroep als twaalfde finishte.

Kwalificaties

WorldSBK:
Tom Sykes doorbreekt de ongeslagen Superpole status van Jonathan Rea in het seizoen 2021. Sykes was het snelste in de kwalificatie, voor Toprak Razgatlioglu en Rea. Michael van der Mark klokte de negende tijd.

WorldSSP:
Manuel Gonzalez was de sterkste in de World Supersport Superpole. Randy Krummenacher en Niki Tuuli wisten zich ook op de eerste startrij te kwalificeren. Glenn van Straalen deed het uitstekend op de Yamaha R6 van het EAB Racing Team door de twaalfde tijd te noteren.

WorldSSP300:
Inigo Iglesias pakt zijn eerste pole position in de World Supersport 300 klasse. Bahattin Sofuoglu en Tom Booth-Amos kwalificeerden zich ook op de eerste startrij. Jeffrey Buis was de beste Nederlander met de zevende tijd. De overige Nederlanders: Victor Steeman P14, Koen Meuffels P19 en Ruben Bijman P22.