Bendsneyder 25e in Moto2 bij MotoGP Misano (Italië)


Martijn Spliethof - 17 september, 2021 FOTO - Bo Bendsneyder (Facebook)

Op Misano World Circuit Marco Simoncelli was de veertiende MotoGP ronde.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl

Races

Moto2:
Raúl Fernández heeft zondagmiddag de Moto2 race gewonnen. De Spanjaard behaalde zijn tweede zege op rij en de zesde van het seizoen, voor Red Bull KTM Ajo teamgenoot Remy Gardner en Aron Canet. Teleurstelling voor Bo Bendsneyder die als laatste over de finish kwam op de 25e plaats.

MotoE Race 1:
Jordi Torres heeft zaterdagmiddag de eerste race van het weekend gewonnen. De Spanjaard won een spectaculaire en chaotische race voor Dominique Aegerter en Mattia Casadei. Jasper Iwema werd als veertiende afgevlagd en pakte daarmee twee punten.

MotoE Race 2:
Matteo Ferrari heeft zondagmiddag de tweede race van het weekend gewonnen. De seizoensafsluiter stond volledig in het teken van het duel tussen titelkandidaten Jordi Torres en Dominique Aegerter. Na een aanvaring tussen het tweetal crashte Torres en kreeg Aegerter een penalty, waarna Torres uiteindelijk de 2021 MotoE kampioen werd. Jasper Iwema finishte opnieuw als veertiende.

Junior Moto3:
Joel Kelso heeft zaterdagmiddag een zeer spannende CEV Repsol Junior Moto3 World Championship race gewonnen, na een intens duel met Ivan Ortolá en David Muñoz. Nederlanders Collin Veijer en Zonta van den Goorbergh reden allebei sterk en finishten als vierde en zevende.

Kwalificaties

Moto2:
Raúl Fernández heeft zaterdagmiddag pole position behaald, voor Sam Lowes en Augusto Fernández. Bo Bendsneyder kwalificeerde zich als 27e.

MotoE:
Jordi Torres heeft zaterdagmiddag pole position behaald voor de laatste twee MotoE races van het seizoen. Achter de Spanjaard kwalificeerden Eric Granado en Alessandro Zaccone zich op de eerste startrij. Jasper Iwema kwalificeerde zich op de zeventiende plaats.

Junior Moto3:
De Spanjaard David Muñoz was de snelste in de kwalificatie. Zonta van den Goorbergh reed de zesde tijd, Collin Veijer werd 23e.