DNF voor Bendsneyder in Moto2, Veijer 12e en 11e in RBRC bij MotoGP Aragón (Spanje)


Martijn Spliethof - 10 september, 2021 FOTO - Bo Bendsneyder (Facebook)

De Gran Premio Tissot de Aragón in Spanje is de dertiende MotoGP ronde.

Bo Bendsneyder crashte tijdens de derde vrije Moto2 training en had als gevolg daarvan problemen met zicht tijdens de kwalificatie, waardoor hij niet verder kwam dan de 28e startplaats. Bij onderzoek in het ziekenhuis werd zaterdagmiddag geen ernstig letsel vastgesteld aan hoofd en nek. Zondag is Bendsneyder wel gestart in de Moto2 race, maar hij had toch nog te veel last van de gevolgen van zijn valpartij en moest de strijd staken.

Collin Veijer vertrekt als veertiende in de laatste Red Bull MotoGP Rookies Cup wedstrijd van het seizoen. In de twee races passeerde Veijer als twaalfde en elfde de finish.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl

Races

WK Moto2:
Raul Fernandez heeft zondagmiddag de Moto2 race op zijn naam geschreven. De Spanjaard verbeet de pijn en passeerde na 21 ronden als eerste de finish, voor teamgenoot Remy Gardner en Augusto Fernandez. Bo Bendsneyder moest de strijd vroegtijdig staken, hij ondervond nog te veel hinder van zijn zaterdag bij een crash opgelopen blessure.

Red Bull MotoGP Rookies Cup Race 1:
Daniel Holgado heeft zaterdagmiddag de voorlaatste wedstrijd op zijn naam geschreven, voor David Munoz en David Alonso. Collin Veijer passeerde als twaalfde de finish. De derde plaats van Alonso was voldoende om met nog één wedstrijd te gaan de 2021 titel veilig te stellen.

Red Bull MotoGP Rookies Cup Race 2:
Ivan Ortola heeft zondagmiddag de tweede race van het weekend gewonnen. Ortola was in deze laatste race van het seizoen het snelst, voor Daniel Holgado en David Alonso. Collin Veijer eindigde als elfde.

Kwalificaties

WK Moto2:
Sam Lowes vertrekt zondag vanaf de pole. De Elf Marc VDS Racing Team coureur was zaterdagmiddag het snelst tijdens de kwalificatie, voor het Red Bull KTM Ajo duo Remy Gardner en Raul Fernandez. Bo Bendsneyder kwalificeerde zich als achtentwintigste.

Red Bull MotoGP Rookies Cup:
Daniel Holgado vertrekt dit weekend vanaf de pole tijdens de laatste twee RBRC wedstrijden van het seizoen. De Spanjaard was vrijdagmiddag het snelst tijdens de kwalificatie, voor Diogo Moreira en David Alonso. Collin Veijer kwalificeerde zich als veertiende.