Kampioensrit Harfsen wordt ééndaagse


Tom van Appeldoorn - 29 september, 2021 FOTO - Enduro.nl

MC HAMAC Harfsen heeft ons laten weten dat de geplande kampioensrit van 29 en 30 oktober wordt teruggebracht naar een ééndaags evenement. Op zaterdag 30 oktober zal de finale van het ONK Enduro 2021 in Harfsen worden verreden.

Dat de Kampioensrit met een dag wordt ingekort, heeft te maken met de huidige coronaregelgeving omtrent meerdaagse evenementen en het kamperen. Dit zorgt voor flink wat organisatorische uitdagingen naast wat principiële bezwaren die binnen de club bestaan.

MC Hamac Harfsen: “De organisatie van een kampioensrit heeft een aanzienlijke impact op de vereniging, haar vrijwilligers en de omgeving. Dit doe je dus niet ieder jaar. Als wij het in Harfsen dan doen, dan willen we het ook goed doen met alles erop en eraan, zonder allerhande beperkende maatregelen en voor een ieder toegankelijk. Dat lijkt dit jaar niet mogelijk, en daarom kiezen wij voor een reguliere enduro en houden wij de kampioensrit achter de hand voor een van de komende jaren. Hierover gaan we in gesprek met de KNMV en collega organisatoren.”

Verder schrijft de club: “Wij betreuren dit besluit, maar laten we met elkaar genieten van hetgeen er nu al wel kan. Hopelijk komen we op korte termijn alsnog met een kampioensrit in Harfsen.”

De hele toelichting van de club lees je hier.