Michael van der Mark zesde, vijfde en zesde in WorldSBK San Juan (Argentinië)


Martijn Spliethof - 14 oktober, 2021 FOTO - Michael van der Mark (Facebook)

De twaalfde en voorlaatste ronde van het 2021 FIM Superbike World Championship seizoen was op het compleet vernieuwde Circuito San Juan Villicum in Argentinië.

Michael van der Mark ging, na zijn eerste World Superbike overwinning voor BMW bij de vorige wedstrijd in Portimão, met veel vertrouwen deze wedstrijd in. In de kwalificatie eindigde Van der Mark als zevende, daarna reed hij drie sterke wedstrijden. In de eerste race op zaterdag werd de Nederlander als zesde afgevlagd, in de Superpole race op zondag als vijfde, in de tweede race op zondag als zesde. 

Glenn van Straalen eindigde als negende en achtste in de WorldSSP races. Jeffrey Buis maakte zijn debuut in de WorldSSP klasse. In de eerste race finishte hij als achttiende, in de tweede race pakte hij zijn eerste WK punt in de World Supersport klasse (vijftiende). Er was meer Nederlands succes, Ten Kate Racing haalde de tiende WorldSSP titel van het team binnen met de Zwitserse coureur Dominique Aegerter.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl

Wedstrijden

WorldSBK Race 1:
Toprak Razgatlioglu heeft zaterdag de eerste World Superbike race van het weekend met overmacht gewonnen. De Turkse coureur reed van start tot finish aan de leiding en won voor titelconcurrent Jonathan Rea en Michael Rinaldi. Michael van der Mark kwam als zesde over de finish.

WorldSBK Superpole Race:
Toprak Razgatlioglu heeft op zondag ook de Superpole race gewonnen. De Pata Yamaha coureur wist Scott Redding achter zich te houden in een spannend gevecht, Jonathan Rea werd derde. Michael van der Mark kwam als vijfde over de finish.

WorldSBK Race 2:
De derde race van het weekend is gewonnen door Scott Redding. De Ducati coureur hield Jonathan Rea en Toprak Razgatlioglu in een spannende race achter zich. Michael van der Mark reed opnieuw een sterke wedstrijd en werd met de BMW M 1000 RR als zesde afgevlagd.

WorldSSP Race 1:
Jules Cluzel heeft de eerste race van het weekend op het Circuito San Juan Villicum met overmacht gewonnen, voor Manuel González en Can Öncü. Glenn van Straalen was de beste Nederlander op de negende plaats. Jeffrey Buis finishte als achttiende in zijn eerste World Supersport race.

WorldSSP Race 2:
Jules Cluzel heeft zondagmiddag ook de tweede World Supersport race gewonnen. De Fransman reed van start tot finish aan de leiding, met Can Öncü daarachter op de tweede plaats. Dominique Aegerter reed een sterke inhaalrace en kwam als derde over de streep, waarmee hij het World Supersport kampioenschap op zijn naam schreef op de Ten Kate Racing Yamaha. Het is de tiende World Supersport titel voor het team uit Nieuwleusen. Glenn van Straalen werd achtste, Jeffrey Buis scoorde één WK punt door als vijftiende te finishen.

Kwalificaties

WorldSBK:
Scott Redding heeft zaterdag pole position behaald op het Circuito San Juan Villicum. De Ducati coureur was het snelst, voor WK leider Toprak Razgatlioglu en Axel Bassani. Michael van der Mark kwalificeerde zich als zevende.

WorldSSP:
Jules Cluzel heeft op zaterdag pole position behaald. De Fransman was het snelst, voor Steven Odendaal en Manuel González. Glenn van Straalen was de snelste Nederlander op de vijftiende plaats, Jeffrey Buis noteerde de negentiende rondetijd.