Bax/Musset winnen Race 1 en 2 WK Zijspancross Kramolin (Tsjechië)


Martijn Spliethof - 08 oktober, 2021 FOTO - WSC

De derde van vier wedstrijden voor het Wereldkampioenschap Zijspancross was in het Tsjechische Kramolin. Dertig zijspanteams kwamen aan de start.

Volgens het speciale format van dit ingekorte WK seizoen reden de zijspannen op zaterdag de eerste race, gevolgd door twee races op zondag. Etienne Bax en Nicolas Musset wonnen de eerste en tweede wedstrijd, Julian Veldman en Ondrej Cermak schreven de derde race op hun naam.

De strijd om de wereldtitel is ongekend spannend. Veldman/Cermak gaan aan de leiding met 196 punten, gevolgd door Vanluchene/Bax met 195 en Bax/Musset met 192 punten. De beslissing valt tijdens de laatste Grand Prix van het jaar op 16 en 17 oktober 2021 in het Nederlandse Oss.

Live timing
Live stream
Uitslagen op sidecarcross.eu
Tijdschema, volledige uitslagen en totaalstanden op fimsidecarcross.com

Wedstrijden

Race 1:
De eerste wedstrijd is gewonnen door Etienne Bax en Nicolas Musset, voor Hermans/Janssens en Vanluchene/Bax. Veldman/Cermak werden vierde, Willemsen/Lebreton zesde, Keuben/Rietman zevende en Leferink/Beleckas (10) maakten de top tien vol.

Race 2:
Ook in de tweede race waren Etienne Bax en Nicolas Musset de snelste combinatie, voor Hermans/Janssens en Veldman/Cermak. Willemsen/Lebreton waren zesde, terwijl Keuben/Rietman als achtste werden afgevlagd.

Race 3:
Julian Veldman en Ondrej Cermak schreven de laatste wedstrijd van het weekend op hun naam, voor Bax/Musset en Vanluchene/Bax. Willemsen/Lebreton deden het opnieuw goed en werden vijfde, Hermans/Janssens zesde en Keuben/Rietman negende.

Kwalificaties

Time Practice:
In de tijdtraining in Groep A was Vanluchene/Bax de snelste combinatie, gevolgd door Bax/Musset en Willemsen/Lebreton. In Groep B zetten Hermans/Janssens de snelste tijd op de klok, voor Veldman/Cermak en Varik/Kunnas.