Vacature: Medewerker Serviceteam (32 uur)


Tom van Appeldoorn - 28 oktober, 2021

Heb jij ervaring met klantcontacten? Ben je oplossingsgericht en stressbestendig? Dan is de KNMV op zoek naar jou!

Wie zijn wij?

De Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) is het hart van motorrijdend Nederland. Met passie voor motoren en motorrijden verbinden en inspireren we motorrijdend Nederland. We komen op voor de belangen van motorrijders en maken ons hard voor een veilig motorklimaat. We ontwikkelen en verzorgen de beste rijopleidingen voor elk niveau motorrijder en (top)sporter. Samen met onze leden en clubs organiseren we toertochten, reizen en wedstrijden door het hele land. Zo bevorderen we recreatief motorrijden en motorsport. Daarnaast zijn we als sportbond aangesloten bij NOC*NSF, de FIM en FIM Europe. De KNMV is gevestigd op sportcentrum Papendal, aan de rand van Arnhem.

Hoe ziet de functie eruit?

Het Serviceteam vormt ons eerste aanspreekpunt voor de leden, zowel voor de sporters als de recreatieve motorrijders. Dit contact verloopt veelal via de telefoon en e-mail. Gezien de diversiteit van onze organisatie is er binnen het team sprake van enig specialisme. Van de nieuwe medewerker Serviceteam verwachten wij dat deze zich op termijn specialiseert op het gebied van onze opleidingen. Dat betekent dat je het aanspreekpunt wordt voor cursisten en docenten van onze voortgezette rijopleidingen. Daarnaast wordt de nieuwe medewerker Serviceteam het eerste aanspreekpunt voor het callcenter van onze verzekeringspartner Aon.

Wij zijn recent gestart met de automatisering van onze processen en klantgegevens middels een nieuw CRM-systeem, Microsoft Dynamics. Ervaring met dit systeem is een pre.

Kennis en kunde

Voor deze functie zoeken wij een kandidaat met minimaal een afgeronde MBO-opleiding en ervaring met klantcontact. Iemand die klaar is voor een nieuwe uitdaging en zich zowel mondeling als schriftelijk uitstekend uitdrukt. Een collega die overtuigend en geduldig is en meedenkt over mogelijke verbeteringen in onze serviceverlening. Ervaring met outbound klantcontact en Microsoft Dynamics is een pre. Het profiel dat we zoeken luidt als volgt:

  • Als medewerker Serviceteam heb je ervaring met klantcontacten, ben je flexibel, stressbestendig en toon je initiatief.
  • Het zou helemaal mooi zijn als je een motorrijbewijs en/of affiniteit met motorsport hebt.
  • Je beschikt in ieder geval over de volgende competenties: ondernemerschap, initiatief, oplossingsgerichtheid en creativiteit.

Word jij onze nieuwe collega?

Voor meer informatie over de functie en over het werken bij de KNMV kun je contact opnemen met Hans Leenstra, directeur Bedrijfsvoering: 06-225 473 25 / h.leenstra@knmv.nl

Enthousiast geworden? Stuur dan je motivatie – met CV – vóór 15 november a.s. naar Sandra Wijkamp: s.wijkamp@knmv.nl.