Trialseizoen 2021 feestelijk afgesloten


KNMV - 27 oktober, 2021 FOTO - John Lenders / Trialfoto.nl

Nog net voor de zomervakantie konden er weer wedstrijden voor het Nederlands kampioenschap Trial verreden worden. Afgelopen weekend werd dit seizoen 2021 afgesloten in Maasbree.

Op 4 juli werd het seizoen afgetrapt in Zelhem, daar waar de wereldtop een paar jaar geleden de grootste opstappen nam. Een prachtig begin met daarna meteen de zomerstop. Iedereen had de wedstrijdkriebels weer gevoeld en ging hard aan de slag om na de zomer weer goede prestaties neer te zetten.

Van 19 september tot afgelopen weekend reisden de rijders stad en land af om alle wedstrijden te kunnen rijden. Na de zomervakantie werd er gestart in het altijd gezellige Brabant bij MTCOB Schijndel en in het weekend daarna werden rijders verrast door enorme oceaanstomers die langs de baan bij MC The Wheelie in Europoort varen. Bij MC Nunspeet werd tussen de nonstops een heerlijk bospad gereden en in het noorden waren de trialrijders te gast bij Trial Club Zuidoost Drenthe in Sleen. In Arnhem was het voor sommigen ploeteren in het mulle zand. De seizoensafsluiter vond plaats in Maasbree bij BTC.

Alle organiserende clubs hebben kosten noch moeite gespaard om geweldige wedstrijden neer te zetten. Zo werd er gebouwd aan nonstops, werden vrijwilligers bijgepraat over het reglement, werd er soep gekookt, bekers besteld en gezorgd voor elke rijder – jong of oud – in alle klassen.
In zowel het kampioenschap voor de jeugd als het open kampioenschap voor volwassenen was het tot op het laatste moment ontzettend spannend. Op de allerlaatste dag van het tweedaagse kampioensweekend zijn beslissende strafpunten gemaakt en was het aantal “nullen” soms doorslaggevend. Er werd gestreden tot de laatste obstakels.

Na het kampioensweekend was iedereen vermoeid. Zes weken lang ieder weekend een wedstrijd verrijden kost dan ook de nodige energie. Toch was vreugde overheersend wat te zien was aan de vele lachende en blije gezichten. Zeker bij de rijders die met trots hun prijzen in ontvangst mochten nemen en straalden op elke foto die genomen is!

De Nederlandse kampioenen van seizoen 2021 zijn:

Kabouterklasse
1. Max op den Brouw
2. Sepp Reit
3. Jacob op den Brouw

Pupillenklasse
1. Kick Verlinden
2. Nout Thijssen
3. Giel van Roy

Aspirantenklasse
1. Eline Hendriks
2. Wendy Oldenzeel
3. Jens Crezee

Juniorenklasse
1. Luuk van Kalmthout
2. Lino Gallardo
3. Fenno Goertz

Kampioensklasse
1. Bart Verstappen
2. Jip van Hasseld
3. Ting Tzu Boezewinkel

Sportklasse B
1. Gerrie de Raaff
2. Lisette Mooldijk
3. Lee Jordan

Sportklasse A
1. Rowan van Bochove
2. Gerwin de Wilde
3. Arianne de Raaff

Euro/Nationalen
1. Rick Creemers
2. Michel van Tilburg
3. Kevin Memelink

Inters II
1. John van Veelen
2. Victor de Rooij
3. Jasper te Mebel

Inters I
1. Randy Kerstjens
2. Stan Reit
3. Toon van Baelen

We feliciteren alle rijders en kampioenen en hopen iedereen volgend jaar weer te mogen verwelkomen!

Met dank aan John Lenders van trialfoto.nl voor de foto’s.
Tekst: Monique Haverkamp