Michael van der Mark zesde en derde in WorldSBK finale Indonesië


Martijn Spliethof - 19 november, 2021 FOTO - WorldSBK

De dertiende en laatste wedstrijd voor het Wereldkampioenschap Superbike en Supersport was op het Pertamina Mandalika International Street Circuit in Indonesië. Michael van de Mark sloot het seizoen sterk af met een podiumplaats, hij werd als zesde en derde afgevlagd in de twee WorldSBK races van het weekend.

Vanwege hevige regenval werd de eerste World Superbike race op zaterdag afgelast. Dit betekende dat op zondag twee volledige World Superbike races zijn verreden en de Superpole race kwam te vervallen.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl

Races

WorldSBK Race 1:
Jonathan Rea heeft zondagochtend een geweldige eerste World Superbike race gewonnen. De zesvoudig wereldkampioen voerde een hevige strijd met Toprak Razgatlioglu en Scott Redding. Door als tweede te finishen is Razgatlioglu de nieuwe World Superbike wereldkampioen. Michael van der Mark kwam als zesde over de streep.

WorldSBK Race 2:
Jonathan Rea heeft zondag ook de tweede World Superbike race op een kletsnat Pertamina Mandalika International Street Circuit gewonnen. De laatste race van het jaar was kort maar zat vol met spektakel, waarbij Rea de zege in de laatste bocht behaalde, voor Scott Redding en Michael van der Mark.

WorldSSP Race 1:
Raffaele de Rosa heeft zaterdag de eerste World Supersport race van het weekend gewonnen. De 34-jarige Italiaan behaalde zijn eerste zege in een spannende race voor Dominique Aegerter en Federico Caricasulo. Glenn van Straalen scoorde drie WK punten door als dertiende te finishen, Jeffrey Buis kwam als zestiende over de streep.

WorldSSP Race 2:
Jules Cluzel heeft op zondag de tweede World Supersport race gewonnen. In een spectaculaire seizoensafsluiter profiteerde de Fransman optimaal in de laatste bocht en kwam als winnaar over de streep, voor Niki Tuuli en Dominique Aegerter. Jeffrey Buis scoorde één WK punt op de vijftiende plaats. Glenn van Straalen viel uit met een technisch probleem.

Kwalificaties

WorldSBK:
Toprak Razgatlioglu heeft pole position behaald, voor Jonathan Rea en Scott Redding. Michael van der Mark kwalificeerde zich als negende.

WorldSSP:
Dominique Aegerter heeft pole position behaald, voor Manuel González en Federico Caricasulo. Nederlanders Glenn van Straalen en Jeffrey Buis kwalificeerden zich op de negentiende en twintigste plaats.