Volg live MXGP-titelstrijd Jeffrey Herlings


Tom van Appeldoorn - 09 november, 2021 FOTO - FIM/ Nuno Laranjeira

Op woensdag 10 november gaat motocrosser Jeffrey Herlings zijn uiterste best doen om de wereldtitel in de MXGP op zijn naam te zetten. Met een verschil van slechts 15 punten tussen de top 3 wordt dat een spannende uitdaging. De titelstrijd is morgenmiddag live te volgen bij de NOS.

Na afgelopen weekend tijdens de Grand Prix van Lombardije op gelijke afstand gebleven te zijn tot klassementsleider Romain Febvre (Frankrijk), heeft Jeffrey Herlings een serieuze kans om de MXGP wereldtitel op zijn naam te schrijven. Morgen (woensdag 10 november) wordt de seizoensfinale verreden in het Italiaanse Mantova waar dit weekend ook al gereden werd. Met winst in beide manches is Herlings verzekerd van de titel.

Herlings staat momenteel tweede in het puntenklassement, drie punten achter Febvre. Maar er is nog een kaper op de kust. Slechts twaalf punten achter Herlings loert Tim Gajser (Slovenië) vanaf de derde plaats ook nog op de titel. Met een verschil van slechts 15 punten tussen de eerste en derde plaats, maakt de gehele top drie van het klassement in principe nog kans op de wereldtitel.

Een mooi gegeven is dat Herlings afgelopen weekend in totaal op achtennegentig GP-zeges gedurende zijn carrière is komen te staan. Wordt hij morgen wederom tot GP-winnaar uitgeroepen, dan komt hij weer een stapje dichterbij die indrukwekkende mijlpaal van honderd GP-zeges.

Hoe live te volgen:
Redenen genoeg om de titelstrijd morgenmiddag te volgen. Dat kan live bij de NOS die deze laatste MXGP-race van het seizoen live uitzendt via haar website en app, maar ook integraal op televisie. De eerste manche gaat om 12:15 uur van start, de tweede manche om 15:10 uur. Kijken dus!