Valk en Karssemakers zwaaien af in TeamNL


Tom van Appeldoorn - 25 november, 2021 FOTO - Eric Laurijssen

Zowel Cas Valk als Kay Karssemakers nemen afscheid van het talentontwikkelingstraject van de KNMV. De rijders die momenteel beide uitkomen voor het Husqvarna SKS Racing NL-team, zullen komend jaar hun vleugels uitslaan en zich gaan richten op hun persoonlijke carrières in de motocross. Hiermee verlaten zij TeamNL.

Het Husqvarna SKS Racing NL-team heeft dit seizoen zijn eerste stappen gezet in het EMX 125-kampioenschap in samenwerking met de KNMV. We kunnen aan het eind van het seizoen terugkijken op een succesvolle campagne. Want met een vierde en veertiende plaats in de eindstand, meerdere podiumplekken en zelfs een top drie-klassering in het WK Jeugd, hebben team en rijders flinke progressie getoond.

Naast het verder ontwikkelen van een brede Nederlandse aanwezigheid in de motocross, is het voornaamste doel van TeamNL om rijders op te leiden in de breedste zin van het woord. Na een intens eerste seizoen in de 125cc-klasse, zal er volgend jaar gereden gaan worden in de EMX 250cc. Zowel Cas Valk als Kay Karssemakers zullen dit echter niet gaan doen in dienst van het Husqvarna SKS Racing NL-team waarmee de KNMV een samenwerkingsverband heeft in dit talentontwikkelingstraject.
Door de ontwikkelingen dit jaar zijn er voor beide rijders kansen ontstaan om met nieuwe projecten door te groeien naar richting succesvolle individuele sportcarrières in de motocross.

Het Husqvarna SKS Racing NL-team en de KNMV willen Cas en Kay bedanken voor de inzet in het traject dat we samen zijn aangegaan. We wensen beide rijders dan ook heel veel succes in de nieuw gekozen routes en hopen mooie dingen te zien in de toekomst.

#172 Cas Valk:
“Bedankt SKS en KNMV voor de mooie tijd die we samen hebben gehad. We kenden ups en downs maar overall was alles altijd goed voor elkaar. Ik wil ook graag Axel bedanken voor het altijd klaarmaken van de motoren. Papendal en alle mensen daar zal ik gaan missen, maar een nieuwe uitdaging staat al weer klaar en zal mij hopelijk weer verder brengen in mijn motocrosscarrière.”

#33 Kay Karssemakers:
“Het was een zwaar jaar. Door het constant rijden, sta ik toch nog vierde in de EK-stand en heb ik op het WK jeugd een mooie derde plaats behaald. Ik wil het hele Husqvarna SKS Racing NL-team bedanken voor hun inzet en begeleiding. Ik bedank ook monteur Ronald van Lieren, het was een plezier met je samen te werken. Barry Forschelen ook bedankt voor het vertrouwen in mij. Het is nu tijd voor de volgende stap in de EMX 250 waarin ik hoop verder te kunnen groeien.”

Riders coach Barry Forschelen:
“Afgelopen jaar hebben we grote stappen gemaakt met als hoogtepunt het brons voor Kay in het WK Jeugd in de 125cc-klasse en de podiumplek voor Cas in de laatste wedstrijd in het EMX125. Beide rijders hebben laten zien dat ze twee regelrechte talenten zijn. We hopen dat ze hun stijgende lijn door kunnen zetten en zodat we nog veel van hen gaan horen. Ik wens zowel Cas als Kay veel succes in hun nieuwe uitdagingen.”

Op korte termijn zal het Husqvarna SKS Racing NL-team de nieuwe teamsamenstelling voor 2022 bekendmaken. Nieuws over de toekomst van Cas Valk en Kay Karssemakers zal binnenkort door hen persoonlijk bekend gemaakt worden.