KNMV wijzigt licentiestructuur voor 2022


Tom van Appeldoorn - 25 november, 2021 FOTO - Luuk Kleinsman

Met ingang van het komende jaar voeren we een aantal wijzigingen door in onze licentiestructuur. Dit heeft alles te maken met het MX-masterplan. Daardoor willen we voortaan een duidelijk onderscheid maken tussen licenties die wél toegang geven tot trainingen op motocrosscircuits en licenties die hier géén toegang tot geven.

Vanaf 2022 komt het daarom hierop neer: met een licentie die geldt voor jouw gewenste tak van sport kun je enkel deelnemen aan wedstrijden of trainingen voor diezelfde sport. Voorbeelden: met een triallicentie mag je alleen deelnemen aan trialevenementen en –trainingen. Met een motocrosslicentie mag je alleen deelnemen aan motocrossevenementen en -trainingen. Zo geldt dit dus voor elke sport; wel zo duidelijk!

Nu is het nog zo dat je met bijvoorbeeld een offroad- of endurolicentie óók op een motocrossbaan mag trainen. Vrijwel alle licenties waarbij deze mogelijkheid in 2022 verdwijnt, worden in prijs verlaagd. Het overzicht van de licentieprijzen voor 2022 vind je hier.

Wil je volgend jaar dus crossen, het circuit op of aan een trialtraining deelnemen, maar heb je geen bijpassende licentie? Dan moet je eerst een specifieke licentie aanvragen voor die tak van sport. Dus heb je bijvoorbeeld een endurolicentie, maar wil je trainen op een motocrosscircuit en af en toe trialrijden? Dan heb je óók een licentie voor de motocross en trial nodig.