Euforie voor motorsportdames Mirjam Pol en Ilse de Haas in Portugal


KNMV - 01 november, 2021 FOTO - Enduro.nl

Hoewel Ilse de Haas en Mirjam Pol in twee compleet verschillende takken van sport opereren, beleefden ze afgelopen weekend nagenoeg dezelfde euforische gevoelens in Portugal.

Zo wist Mirjam Pol dit weekend de FIM Women Bajas World Cup op haar naam te schrijven. Deze rallycompetitie in baja-stijl finishte staat bekend om zware proeven. Op de eerste dag van dit tweedaagse evenement in Portugal wist Pol de leiding in het vrouwenklassement te pakken waarna op zaterdag de drie resterende concurrenten in het stof verdwenen en Pol overduidelijk de overwinning wist te pakken.

Foto: Ilse de Haas (Facebook)

Eveneens in Portugal, op het circuit van Estoril, werd het FIM WK Zijspannen verreden. In dit finaleweekend van het seizoen was het de Zwitserse combinatie van Markus Schlosser en Marcel Fries die al op zaterdag verzekerd waren van de hoogste positie op het podium. Na de race op zondag was dan ook eindelijk duidelijk welke combinaties zich daarbij mochten voegen. Derde werd Ilse de Haas die als bakkenist rijdt met de Finse Pekka Paivarinta. Tweede werden Todd Ellis (Groot-Brittannië) en Emmanuelle Clement (Frankrijk).