Enduro- en Cross Countryseizoen 2021 ten einde


KNMV - 01 november, 2021

Met een spannende kampioenschapswedstrijd in Harfsen is het enduroseizoen van 2021 ten einde gekomen. Daarnaast is de promotie van de Nationalen naar 2022 bekend als ook de kampioen voor het KNMV MON ONK Cross Country 2021.

Het enduroseizoen 2021 is voorbij. De huldiging op zaterdagavond 30 oktober is inmiddels ook achter de rug. Deze volgde op een zeer spannende wedstrijd in Harfsen waarbij de diverse kampioenen pas op het laatst bekend werden. In Harfsen was het weer eens een echte Nederlandse enduro (nat!). De club had alles goed voorbereid. Nieuw dit jaar was de officiële huldiging van de Inters Scratch winnaar – Lucas Dolfing – als ook de Nationalen Scratch winnaar – Nigel Blömer.

Voor de uitslag van Harfsen als ook de kampioenstand 2021, klik hier.

Promotie Nationalen naar de Inters in 2022

Op grond van de eindstand Nationale klassen 2021 en het KNMV enduroreglement 2021, promoveren onderstaande rijders in 2022 naar de Inters:

  • N1: Dario van Saase, Danny Koerts
  • N2: Lars Rietman, Casper Ovaa, Nicklas Brakke, Tijs Slooten
  • N3: Nigel Blömer, Ruben Ellens, Arjan vd Veld, Kevin Slagers

KNMV ONK Cross Country 2021

Op 26 juni werd voor het eerst een officiële wedstrijd in het KNMV MON ONK Cross Country verreden in Nederland, te weten de Pro Expertklasse. Cross Country is nieuw in Nederland en de KNMV (en MON) kijken er nu al naar uit om in 2022 een officiële landelijke competitie neer te kunnen zetten waarbij toprijders aan de start zullen verschijnen. Zij nemen het op tegen onze Nederlandse topenduro. Daarnaast kent deze competitie ook nog twee andere subklassen (laagdrempeliger) te weten de Sportklasse A en Sportklasse B.

Vanwege de ONK-status van het evenement in Markelo zijn ook de podiumnamen 2021 bekend. Pro Expertklasse: Daan Bruijsten (1), Max Schwarte (2), Tommie Jochems (3).