Coronamaatregelen in de motorsport per 6 november


Tom van Appeldoorn - 04 november, 2021 FOTO - MotoGrafie / Mariska Grob

De besmettingscijfers lopen op en dus greep de Rijksoverheid afgelopen dinsdag in met aangescherpte coronamaatregelen die zaterdag 6 november in zullen gaan. Voor de buitensport zullen de maatregelen echter stukken minder ingrijpend zijn dan tijdens de persconferentie aangekondigd.

Het plan van het kabinet om sporters (en toeschouwers) bij buitenlocaties te controleren op de QR-code is namelijk gisteravond in de Tweede Kamer afgeketst.

Dit betekent dat er dus geen verplichte controle komt bij buitensportlocaties. Willen sporters of publiek echter toegang tot de kleedkamer, het toilet, de kantine of op het terras van een sportgelegenheid dan geldt er wel een verplichte controle. Daarnaast wordt aan publiek het advies gegeven om 1,5 meter afstand te houden van anderen rond de baan.

Recreatief

Welke effecten de aangescherpte maatregelen hebben op het recreatief motorrijden? In feite geen. Stop je bij een horecagelegenheid voor een kop koffie dan zal je daar wel een coronatoegangsbewijs moeten tonen zoals al het geval was. Daarnaast moet je in winkels weer een mondkapje dragen. Daar vallen tankstations ook onder dus stop een mondkapje bij je motorspullen als je op pad gaat.

We houden het nieuws goed voor je in de gaten. Mocht er iets veranderen in de regelgeving dan brengen we je direct op de hoogte via onze kanalen. Twijfel je hoe het ook alweer zit? Op onze coronapagina proberen we de alle informatie relevant voor motorrijders, -sporters en instructeurs up to date te houden.