WK Moto2 en RBRC Mugello (Italië)


Martijn Spliethof - 28 mei, 2021 FOTO - Bo Bendsneyder (Facebook)

De Gran Premio d’Italia Oakley was op het Autodromo Internazionale del Mugello. Er kwamen twee Nederlanders aan de start: Bo Bendsneyder en Collin Veijer. 

Het evenement werd overschaduwd door het overlijden van de 19-jarige Zwitser Jason Dupasquier, die zaterdag zwaar ten val kwam tijdens de Moto3 kwalificatie.

Bo Bendsneyder kwalificeerde zich in de Moto2 op de zestiende plaats. In de wedstrijd wist hij met de vijftiende plaats een WK-punt te scoren.

Collin Veijer vertrok in de Red Bull MotoGP Rookies Cup vanaf de zevende plaats. In de twee races van het weekend werd Veijer als elfde en zevende afgevlagd.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl

Races

WK Moto2:
Remy Gardner heeft zondag de spannende race op zijn naam geschreven, voor Red Bull KTM Ajo teamgenoot Raúl Fernández, die hij in de laatste ronde wist te passeren, en Marco Bezzecchi. Bo Bendsneyder pakte met de vijftiende plaats een WK-punt mee.

Red Bull MotoGP Rookies Cup Race 1:
Taiyo Furusato heeft zaterdagmiddag de eerste race gewonnen, voor Diogo Moreira en David Muñoz. Collin Veijer reed meerdere keren aan de leiding maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de elfde plaats.

Red Bull MotoGP Rookies Cup Race 2:
David Muñoz heeft zondagmiddag de tweede race van het weekend gewonnen, voor David Alonso en Ivan Ortolá. Collin Veijer reed weer een aantal keren aan de leiding en kwam als zevende over de finish.

Kwalificaties

WK Moto2:
Raúl Fernández heeft zaterdag zijn tweede Moto2 pole position op rij behaald, voor Sam Lowes en Jorge Navarro. In de tweede kwalificatiesessie waarin het zachtjes begon te regenen was de Spanjaard ruim een kwart seconde sneller dan Lowes. Bo Bendsneyder kwam naar Q2 en kwalificeerde zich als zestiende.

Red Bull MotoGP Rookies Cup:
Marcos Uriarte was vrijdagmiddag het snelst in de kwalificatiesessie en mag daardoor zaterdag- en zondagmiddag vanaf pole position starten. Collin Veijer kwalificeerde zich als zevende op slechts 0,374 seconde van de snelste tijd.