Bo Bendsneyder vijfde in WK Moto2 Le Mans (Frankrijk)


Martijn Spliethof - 14 mei, 2021 FOTO - MotoGP

De Shark Grand Prix de France was op het Le Mans Bugatti Grand Prix circuit. Er werd het hele weekend gereden onder wisselende omstandigheden (droog-nat) met als gevolg lastige bandenkeuzes, een groot aantal valpartijen en verrassende uitslagen.

Bo Bendsneyder (Moto2) had een week voor de wedstrijd een operatie gehad om zijn problemen met armpump (harde onderarmen) op te lossen, hij was op tijd fit om dit weekend te rijden. In de kwalificatie zette Bendsneyder een mooie zesde tijd op de klok. In de wedstrijd ging het nog beter. Na een fantastische race werd de Nederlander als vijfde afgevlagd, zijn beste prestatie tot nu toe in de Moto2 klasse.

Jasper Iwema kwam aan de start in de MotoE klasse, hij vertrok vanaf P14. Ook in de race werd Iwema als veertiende geklasseerd.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl

Races

Moto2:
De Spanjaard Raúl Fernández heeft de race, waarin veel rijders op het opdrogende circuit onderuit gingen, op zijn naam geschreven, voor de Australiër Remy Gardner en de Italiaan Marco Bezzechi. Bo Bendsneyder reed een fantastische wedstrijd. De Nederlander wist op een prachtige vijfde plaats de finish te passeren.

MotoE:
Eric Granado heeft zondagmiddag de race gewonnen. De Braziliaan passeerde na zeven ronden als winnaar de finish, terwijl Mattia Casadei en Alessandro Zaccone als tweede en derde werden geklasseerd. Jasper Iwema passeerde op 37 seconden van de winnaar als veertiende de zwart/wit geblokte vlag.

Kwalificaties

Moto2:
Raúl Fernández heeft zaterdagmiddag de pole position behaald, voor Marco Bezzecchi en Joe Roberts. Bo Bendsneyder reed een ijzersterke kwalificatie en vertrekt zondag vanaf de zesde startplaats.

MotoE:
Eric Granado vertrekt vanaf de pole, voor Miquel Pons en Matteo Ferrari. Jasper Iwema start vanaf de veertiende plaats.