MC Deurne zamelt geld in voor MX Masterplan

Cas Valk, Spanje januari 2021

KNMV - 03 mei, 2021

Eind vorig jaar kondigden we het MX Masterplan aan. Middels dit plan zetten we als bond, clubs én sporters gezamenlijk de schouders eronder om de sport voor de toekomst veilig te stellen. Wat we onder andere met dit plan willen realiseren, is dat de sport veiliger wordt en dat er een betere worteling van clubs en accommodaties komt.

De financiering van dit plan – en dan met name de praktische invulling hiervan – werd niet goed ontvangen. MC Deurne was één van de clubs die hier zeer uitgesproken over was. Mede door de reactie van MC Deurne, hebben we besloten om de financiering van het plan nog even uit te stellen. De vereniging heeft wel duidelijk uitgesproken dat zij voorstander zijn van het MX Masterplan. Daarbij realiseren ze zich ook dat de financiering tevens uit de sport zal moeten komen om het plan haalbaar te maken.

Omdat de club het plan verder volledig ondersteunt, werd er een actie opgezet onder haar eigen leden. In deze actie werd leden gevraagd om op geheel vrijwillige basis een donatie te doen ten behoeve van het MX Masterplan. Met deze vrijwillige donaties haalde de vereniging liefst 2.000 euro op. De club uit Deurne heeft hierbij aangegeven dat ze hopen dat andere clubs hun voorbeeld gaan volgen.

Uiteraard zijn we super blij met deze schenking! Met dit bedrag kunnen we namelijk echte stappen gaan maken binnen de gestelde pijlers van het masterplan. Voor een compleet overzicht wat die zijn, kun je terecht op de speciale pagina van het MX Masterplan.

Aan het eind van 2021 willen wij de club uit Deurne – net als alle overige clubs en leden – een overzicht bieden wat er met het ingezamelde bedrag gedaan is, opdat haar leden een duidelijk beeld hebben welke steentje zij aan de sport hebben bijgedragen. Om tot een werkend financieringssysteem zal de KNMV binnenkort (zodra dit weer kan/mag) fysiek om de tafel gaan met de clubs. In de voorbereiding daarop worden licentiehouders geraadpleegd.